Τα κέρδη ενισχύουν την «προίκα» των τραπεζικών ασφαλιστικών εταιριών

Θετικά αποτελέσματα καταγράφουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 οι ασφαλιστικές εταιρίες που είναι θυγατρικές των τραπεζικών ομίλων Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank και είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν και στο μέλλον κάτω από την ομπρέλα των μητρικών τραπεζών.
Ειδικότερα η Εθνική Ασφαλιστική του Ομίλου της Εθνικής επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τον τίτλο του Leader της Αγοράς, ανακοινώνοντας για το πρώτο εξάμηνο του 2013 κέρδη μετά φόρων ύψους € 87,7 εκ. για το 6μηνο 2013 σε σχέση με € 4,6 εκ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και κέρδη προ φόρων ύψους € 72,2 εκ. έναντι € 9,1 εκ. αντίστοιχα.
Στο τομέα της παραγωγή ασφαλίστρων για τον Κλάδο Ζωής η παραγωγή αυξήθηκε στα € 190,8 εκ. για το 6μηνο 2013 έναντι € 177,4 εκ. για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ( αύξηση 7.5% ). Αντίθετα στους Κλάδους Ζημιών σημειώθηκε μείωση της παραγωγής για το 6μηνο 2013 φθάνοντας τα € 133,1 εκ. έναντι € 159,6 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η Eurolife του Ομίλου της Εurobank ανακοίνωσε ότι το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του Ασφαλιστικού Oμίλου Eurolife, ανήλθε το 1ο εξάμηνο 2013 στα 153 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 11% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν επίσης αύξηση κατά 53% έναντι του 2012 και ανήλθαν στα 42 εκ. ευρώ.
Ενώ η ΑΤΕ Ασφαλιστική που έχει περιέλθει στον Ομαλό Πειραιώς ,μετά την εξαγορά της ΑΤΕ Bank , αν και είχε μείωση της παραγωγής κατά 4,3% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 παρουσίασε , κέρδη ύψους €23,7 εκατ. μετά από φόρους, έναντι κερδών μετά από φόρους €22,3 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,2%.
Κοινό σημείο και των τριών εταιριών είναι ότι είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες .
Ως προς το μέλλον τους, σε σχέση με τους μητρικούς τραπεζικούς ομίλους, μπορεί να διαφέρει ανά εταιρία αλλά είναι σχετικά παράλληλο.
Για την ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι σε διαδικασία η πρόθεση του Ομίλου Πειραιώς να προχωρήσει στην πώληση της ασφαλιστικής μετά και την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στις 8/3/2013 από την τράπεζα. Ενώ ακούγονται διάφορες φήμες και σενάρια για το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών.
Για την Εθνική Ασφαλιστική οι διαδικασίες ως προς το χρόνο πώληση από την Εθνική Τράπεζα είναι ακόμα «αφανείς» και τα σενάρια που ακούγονται και αναφέρονται έχουν να κάνουν με την γενικότερη τακτική της Τράπεζας αναφορικά με τις προτεραιότητες για πώληση με άλλες θυγατρικές συμμετοχές τραπεζικές ή μη.
Τέλος ως προς την Εurolife όλα είναι ανοικτά με δεδομένο ότι πάει “πακέτο” με την πώληση της Τράπεζας , από το ΤΧΣ, ενώ διαφέρει αρκετά από τις άλλες δύο τραπεζικές ασφαλιστικές που αναπτύχθηκαν και λειτουργούσαν με χαρακτηριστικά του πάλαι ποτέ ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *