Allianz -Σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες σε Βέλγιο και Γερμανία, δεν έχουμε ακόμη ακριβή εκτίμηση

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Allianz σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις πρόσφατες και χωρίς προηγούμενο πλημμύρες στη Γερμανία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:   

Η τελευταία τραγωδία από τις πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο, θυμίζει έντονα πόσο σοβαρά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια τα καιρικά φαινόμενα . Ο αριθμός των θυμάτων των  πρόσφατων πλημμυρών πλησιάζει τα 200. Πρόκειται για  δεκαπλάσια αύξηση από τα αναφερόμενα θύματα στις πλημμύρες το 2002, και θεωρούνται ως οι χειρότερες πλημμύρες στην Ευρώπη αυτόν τον αιώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

“Οι εικόνες που μας έφτασαν από τις περιοχές των καταστροφών όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες από διάφορες χώρες, μας άφησαν έκπληκτους”, δήλωσε ο Klaus-Peter Roehler, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Deutschland AG

 «Είμαστε εκεί για τους πελάτες μας, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και βοηθώντας όσο μπορούμε. Για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους στους εμπλεκόμενους οργανισμούς διάσωσης η Allianz στη Γερμανία δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ », πρόσθεσε. 

Οι δωρεές θα χρησιμοποιηθούν για τεχνικό εξοπλισμό ή εργαλεία, όπως αδιάβροχο προστατευτικό ρουχισμό, και για αντλίες και σκάφη που χάθηκαν ή υπέστησαν ζημιές κατά την διαδικασία των διασώσεων. Για τα θύματα, κάθε μεμονωμένη συνεισφορά μετράει.

Αν και είναι πολύ νωρίς για την εκτίμηση των ζημιών – για την Allianz καθώς και για τη Γερμανική Ασφαλιστική Ένωση (GDV) – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι σημαντικές.

«Προς το παρόν, δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε με ακρίβεια τη διάσταση των ζημιών. Ωστόσο, θα είναι σίγουρα σημαντικές », λέει ο Jochen Haug, Διευθυντής αποζημιώσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz Versicherungs-AG. “Επί του παρόντος, μπορούμε μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε πολλούς πελάτες της Allianz στις πληγείσες περιοχές. Ωστόσο, λόγω της τρέχουσας κατάστασης στις πληγείσες περιοχές , πολλοί πελάτες δεν μπόρεσαν ακόμη να μας στείλουν τις αναφορές αξιώσεών τους ή να μας ενημερώσουν για τη ζημιά », λέει.

Πολλοί εκπρόσωποι της Allianz βρίσκονται έξω στους τόπους των καταστροφών βοηθώντας και υποστηρίζοντας τους πελάτες, παρά το γεγονός ότι πλήττονται σοβαρά. «Οι εκτιμητές των αποζημιώσεων έχουν ήδη αναπτυχθεί σε όλες τις προσβάσιμες περιοχές για να βοηθήσουν προσωπικά εκείνους που επηρεάζονται, να καταγράψουν τη ζημιά και να κανονίσουν τις πρώτες προκαταβολές, εάν είναι απαραίτητο», αναφέρει ο Haug. Άλλοι ειδικοί εκτιμητές και εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών από όλη τη Γερμανία φτάνουν στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσουν, να καταγράψουν ζημιές και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα με τους πελάτες τους.

Στο Βέλγιο, 20 άτομα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής. Η  Allianz Benelux δεν έχει ακόμα εκτιμήσει τον αριθμό των ζημιών. Ωστόσο, οι αρχικές εκτιμήσεις της Βελγικής Ένωσης Ασφαλιστών έκαναν λόγο ότι οι απώλειες για ολη την ασφαλιστική αγορά της χώρας θα είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής οι  υψηλότερες  καταγεγραμμένες ζημιές από πλημμύρες στο Βέλγιο ήταν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, το 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στα αγγλικά εδώ 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *