spot_img
spot_imgspot_img

Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της Ελληνικής ναυτιλίας

Ενώ οι νέοι αγνοούν εντελώς το γεγονός (1%)

Σύμφωνα με νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για την εμπορική ναυτιλία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, διαπιστώνεται ότι:

  • Το αίσθημα της ναυτοσύνης δεν είναι αναπτυγμένο στα Ελληνόπουλα, με δύο στους τρεις Έλληνες να δηλώνουν ότι δεν καλλιεργείται καθόλου. 
  • Αν και το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί την ελληνική εμπορική ναυτιλία ως πολύ αναπτυγμένη, οι νέοι έχουν αντίθετη άποψη.
  • Το 53% των Ελλήνων δε θα επέλεγε ή δε θα πρότεινε σε κάποιον δικό του την ενασχόληση με τη ναυτιλία.
  • Παρόλο που το 64% των πολιτών αξιολογεί ότι η Ελληνική εμπορική ναυτιλία θα αναπτυχθεί στο μέλλον, μόνο το 26% τη θεωρεί σημαντική πηγή εσόδων για την εθνική οικονομία.
  • Τέλος, εμφανίζεται έκδηλη η ανάγκη για δράσεις όσον αφορά στην ενδυνάμωση της σχέσης των νέων με τη ναυτιλία.

 Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ

Σχετικά Αρθρα

Διαφήμιση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ενθετα Special Reports

NEWSLETTER

Σημαντικές ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους με δωρεάν εγγραφή

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Asfalisinet.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies εκτελούν λειτουργίες όπως η ανώνυμη στατιστική ανάλυση βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.