Η Insurance Europe για την επανεξέταση του Ευρωπαϊκού κανονισμού GDPR

Καθώς  συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εισαγωγή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ (GDPR), η Insurance Europe δημοσίευσε ένα κείμενο με τις απόψεις της σχετικά σχετικά με τον κανονισμό... Περισσότερα »

ΑΠΔΠΧ: Καταγγελία υποψήφιου ασφαλισμένου κατά ασφαλιστικής εταιρίας για μη ικανοποίηση του δικαιώματος διαγραφής

Μία ενδιαφέρουσα σχετικά με την ικανοποίηση του δικαιώματος διαγραφής εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Αρχής έπειτα από καταγγελία του Α ότι η ΑΧΑ ασφαλιστική εταιρεία... Περισσότερα »

Η Google στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε, στις 4 Φεβρουαρίου 2020, ότι αρχίζει επίσημη έρευνα, για τις πρακτικές που εφαρμόζει η Google, για να εντοπίζει τους καταναλωτές. Η έρευνα είναι αποτέλεσμα... Περισσότερα »

Προβληματισμοί των Ευρωπαίων Ασφαλιστών σχετικά με την εφαρμογή του GDPR

 Με αφορμή την  Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασία προσωπικών   Δεδομένων, η William Vidonja, η επικεφαλής της τμήματος επιχειρηματικής δραστηριότητας της Insurance Europe αναφέρει τα παρακάτω:  “Οι Ασφαλιστές της Ευρώπης υποστηρίζουν σθεναρά τους στόχους... Περισσότερα »

[Συνέντευξη] Μ.Σφακιανάκης:”Οι ασφαλιστές πρέπει να εξειδικευτούν και να πιστοποιηθούν στο Cyber Insurance”

Ο κ.Μάνος Σφακιανάκης εκ των Ιδρυτών του GDPR Greece, που είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια επικεφαλής στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, σε συνέντευξή του στο asfalisinet.gr και στον Γιάννη Χαρονικολάου αναφέρεται,... Περισσότερα »

Πρόστιμο 150.000 ευρώ για προσωπικά δεδομένα από την αρχή προστασίας

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε διακομιστή (server) χωρίς την απόδειξη τήρησης των αρχών των άρθρων 5 παρ. 1 και 6 Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και κατά παράβαση της αρχής της ασφαλούς επεξεργασίας... Περισσότερα »

Βροχή οι παραβάσεις για το GDPR που έφτασαν τις 160.000

Τους τελευταίους 18 μήνες περίπου, δηλαδή από τη στιγμή που εφαρμόστηκε το GDPR, οι αρχές έχουν λάβει ειδοποιήσεις για περισσότερα από 160.000 περιστατικά παραβίασης δεδομένων. Το ανησυχητικό είναι ότι ο αριθμός αυτός... Περισσότερα »

Πρόστιμο 9.550.000 ευρώ για παραβάσεις του GDPR

Πρόστιμο ύψους 9.550.000 ευρώ επέβαλε στη Γερμανία ο Ομοσπονδιακός Επίτροπος για την Προστασία των Δεδομένων και την Ελευθερία της Πληροφορίας (BfDI) στον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών 1 & 1 Telecom GmbH για παραβάσεις... Περισσότερα »

Εργαλείο ανάπτυξης το Cyber Insurance

Νίκος Γεωργόπουλος, ΜΒΑ , cyRM, CDPO, Cyber Risks Insurance Advisor Cromar coverholder at Lloyd’s, Co Founder The DPO Academy* Ένας χρόνος συμπληρώθηκε στις 25.05.2019 από την ενεργοποίηση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών... Περισσότερα »

Εξειδικεύεται και προσαρμόζεται στην Ελληνική Νομοθεσία η εφαρμογή του κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα GDPR

Μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 θα είναι σε δημόσια διαβούλευση το  Σχέδιο Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διαύγειας. Στη συνέχεια θα εισαχθεί για... Περισσότερα »