Νέα τροπολογία με το περιβόητο πλαφόν στο Επικουρικό Αυτοκινήτου

Με Τροπολογία που κατέθεσε στις 5 Οκτωβρίου, στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρα γίνεται ρύθμιση στο θέμα των αποζημιώσεων που καταβάλει το επικουρικό κεφάλαιο αυτοκινήτου των ασφαλιστικών εταιριών στις εκκρεμείς ζημιές από ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν και από ανασφάλιστα αυτοκινήτου .
Σύμφωνα με την τροπολογία «γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Επικουρικού Κεφαλαίου, επιχειρώντας να σταθμιστούν οι υποχρεώσεις του, χωρίς να διακινδυνεύσει η οικονομική του θέση, λόγω ακριβώς του ιδιαίτερου επικουρικού του σκοπού».
Συγκεκριμένα προβλέπει :
• H αποζημιώση που καταβάλλει το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν περιλαμβάνει χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.
• Διαμορφώνεται κλίμακα που ικανοποιεί τους δικαιούχους επικουρικά, δηλαδή συμπληρωματικά στο ποσό που θα μπορούν να λάβουν από την (κοινή) εκκαθάριση.
• Εισάγεται πλαφόν αποζημιώσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση ζημίας ύψους άνω των €100.000, ο Οργανισμός να αποζημιώνει έως €100.000.
• Καταργείται η υποχρέωση του Επικουρικού Κεφαλαίου για αποζημίωση παθόντων από αυτοκινητικό ατύχημα που προκάλεσε ο υπαίτιος από πρόθεση.
• Θεσμοθετείται η αναγκαία απαγόρευση της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του Επικουρικού Κεφαλαίου είτε εις χείρας του είτε εις χείρας τρίτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο προγραμματισμός πληρωμών απαιτήσεων τρίτων


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *