Διακόπτουν τις «δεύτερες» συντάξεις των συνδικαλιστών

Μόνο όσοι πρώην συνδικαλιστές δεν έχουν άλλη σύνταξη από άλλο Ταμείο ή το Δημόσιο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν σύνταξη από το Ταμείο Εργατικών Στελεχών (το οποίο απορροφάται από το ΕΤΕΑ) μετά την 1/1/2013.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους – συνδικαλιστές και στα μέλη οικογενειών (χήρους, χήρες) θα διακοπεί από την 1/1/2013 και όσοι εξαιρούνται (δηλ. δεν έχουν άλλη παροχή) θα κληθούν να καταθέσουν το τελευταίο εκκαθαριστικό της ΓΓΠΣ, από το οποίο θα προκύπτει ότι δεν υπάρχει άλλο εισόδημα από συντάξεις ή μισθωτές υπηρεσίες και υπεύθυνη δήλωση ότι «δεν εργάζεται και δεν συνταξιοδοτείται από άλλο φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως ονομασίας και νομικής μορφής ή το Δημόσιο».

Για όσες περιπτώσεις υπάρχουν προϋποθέσεις εξαίρεσης, η επαναχορήγηση θα γίνει με υπολογισμό αναδρομικών για τους μήνες διακοπής. Η καταβολή των συντάξεων δεν θα διακοπεί στους συνταξιούχους – πρώην υπαλλήλους συνδικαλιστικών οργανώσεων που, επίσης, ασφαλίζονταν στο ίδιο Ταμείο

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *