Σε δίκη ως “πυρήνας εγκληματικής οργάνωσης” ο Παύλος Ψωμιάδης και 15 ακόμα για το σκάνδαλο Ασπίς

Με βούλευμα “φωτιά” που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών στέλνει στο εδώλιο του Κατηγορούμενου, με κακουργηματικές κατηγορίες, τον Παύλο Ψωμιάδη και δεκαπέντε ακόμα άτομα που άπαντες, όπως αναφέρει, εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο της Ασπίς Πρόνοια .
57473

Το σχετικό βούλευμα υπ΄αριθ. 665/2016, που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ereportaz ,επισημαίνει οτι οι κατηγορούμενοι , σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, αποτελούσαν τον πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτήθηκε το 2000 και έδρασε μέχρι και το 2010 οπότε και οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το βούλευμα καταγράφει σωρεία αξιόποινων πράξεων που φέρονται να τελέστηκαν από την εγκληματική οργάνωση εις βάρος των 17 εταιρειών του Ομίλου και προς όφελος των μελών της οργάνωσης. Πρόκειται για:

Κακουργηματική πλαστογραφία για την πλαστή εγγυητική επιστολή από την τράπεζα HSBC ύψους 550 εκατ. ευρώ την οποία προσκόμισε ο Παύλος Ψωμιάδης στην ΕΠΕΙΑ για να μην ανακληθεί η άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας. (έχει καταδικασθεί ήδη σε κάθειρξη 8 ετών)
Κακουργηματική απάτη εις βάρος της εταιρείας Ασπις Καπιταλ
Κακουργηματική απάτη εις βάρος ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ
Κακουργηματική υπεξαίρεση κατά της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ για την οποία εκδόθηκε ήδη ένταλμα προσωρινής κράτησης
Κακουργηματική πλαστογραφία και απάτη: Η προσκόμιση στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης 16 πλαστών πιστοποιητικών του Κτηματολογίου Ρουμανίας
Η εξαπάτηση των επενδυτών και τα χρήματα στο εξωτερικό

Επιπλέον οι δικαστές καταγράφουν και τον τρόπο με τον οποίο ο επιχειρηματίας κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες-επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν ασφαλιστηρία συμβόλαια από την εταιρεία. Στο βούλευμα επισημαίνεται οτι τα «θύματα» του Π. Ψωμιάδη δεν θα αγόραζαν αν ήξεραν ότι η εταίρεία δεν ήταν οικονομικά εύρωστη, αλλά τελικά πείσθηκαν από ψευδείς παραστάσεις με αποτέλεσμα να καταβάλουν το συνολικό ποσό των 248.322.729,93 εκατ. ευρώ.

Επίσης καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο ο «Μίδας» των Ασφαλειών κατόρθωσε να υπεξαιρέσει εκατομμύρια ευρώ από την Ασπίς Πρόνοια. Περισσότερα από11 εκατ ευρώ μεταφέρθηκαν στην εταιρεία ΜΠΡΑΙΤ ΑΕ και από αυτά άνω των 9 εκατ κατέληξαν σε λογαριασμό του ίδιου του Ψωμιάδη.

Ποιοι παραπέμπονται

Tα πρόσωπα τα οποία παραπέμπονται -βάσει βουλεύματος- στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι τα εξής:

Παύλος Ψωμιάδης
Μαρία Τσιρίκου
Όλγα Ψωμιάδη
Δανιήλ Ψωμιάδης του Παύλου και της Μαρίας
Δανιήλ Ψωμιάδης του Γεωργίου Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης
Ανέστης Γιαννούσης
Παναγιώτης Παλαιολόγος
Γεώργιος Κωνσταντίνου
Ελευθερία Μήλου
Λάμπρος Χριστόφης
Δημήτρης Βιδάλης
Βασίλης Αδαμόπουλος
Αλέξανδρος Αντζουλίδης
Βασίλης Τσιρίκος
Ιωάννης Ζαράνης
Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος

Πηγή : ereportaz.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

3 Comments

  1. το γεγονος οτι αυτοι θα τιμωρηθουν(?????) ΛΙΓΟ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
    εκεινο που με καιει ειναι οτι ποτε τοσα χρονια ενας δεν βγηκε να μας πει τι εγινε με τα χρηματα μας και αν ποτε θα παρουμε πισω εστω ενα χιλιαρικο απο αυτα που επενδυσαμε
    κανενας τοσα χρονια απο τους εκκαθαριστες της κυβερβησης και δεν μιλαω κομματικα δεν ανοιξε το στομα του να μας πει ΤΙΠΟΤΕ

  2. κάποιοι από τους γνωστούς αναφερόμενους στην λίστα εμφανίζονται στην ασφαλιστική αγορά σε συνεδρία, εκδηλώσεις, προτείνουν συνεργασίες με διαμεσολαβούντες κι έχουν το θράσος να αυτοπροβάλλονται ως <> με ένδοξο παρελθόν!!!!Εύχομαι ειλικρινά όπως και αρκετοί επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να γίνει επιτέλους μια πλήρης κάθαρση!!! Έστω και καθυστερημένα πρέπει να εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη!!!

  3. Εκπλήσσομαι για όλα αυτά τα ονόματα που κάποτε ήταν ηγέτες και για να σταθείς πλάι τους έκαιγες τα φτερά σου . Οι περισσότεροι έβαλαν την υπογραφή τους στο ολοκαύτωμα του ομίλου Ασπίς . Θέλω να ρωτήσω τρία απλά πράγματα που μου προξενούν εντύπωση .
    1. Πόσο άπληστος μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος που οδηγεί στον όλεθρο χιλιάδες εργαζόμενους και πελάτες με κίνητρο τον υπέρμετρο εγωισμό ?
    2. Αυτοί όλοι οι manager που κάποτε παίζανε ρόλο κλειδί στην λειτουργία της εταιρίας δεν σκέφτηκαν ποτέ το αντίπερα δέος ?
    3. Τι τις ήθελε ένας όμιλος ασφαλειών τις ογδόντα και…… εταιρίες ανύπαρκτης δραστηριότητας ?
    Το ιδανικό θα ήταν να τέλειωνε όλο αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων και να φτάναμε στην επόμενη ημέρα . Καλή επιτυχία δικαιοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *