Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Solvency II η Ελλάδα, αν δεν ψηφίσει το σχετικό νόμο

Έγινε και αυτό. Ενώ σε ένα μήνα αρχίζει η εφαρμογή του Solvency II για τις ασφαλιστικές εταιρίες, η Ελλάδα δεν έχει ψηφίσει το σχετικό νόμο, και ήρθε προειδοποίηση από την Κομισιόν ακόμα και για παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

43736
Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να μεταφέρει στο εθνικό της δίκαιο την οδηγία περί φερεγγυότητας ΙΙ (οδηγία 2009/138/ΕΚ) και την οδηγία OmnibusII (οδηγία 2014/51/ΕΕ).
Όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «οι οδηγίες αυτές εισάγουν για πρώτη φορά ένα εναρμονισμένο υγιές και ισχυρό πλαίσιο προληπτικής εποπτείας για τις ασφαλιστικές εταιρείες στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων ποσοτικών κανόνων διακυβέρνησης και κανόνων υποβολής εκθέσεων, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη ενιαίας αγοράς ασφαλιστικών υπηρεσιών».
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για τη μεταφορά των οδηγιών στο εθνικό δίκαιο έληξε τον περασμένο Μάρτιο, και η Ελλάδα δεν έχει κοινοποιήσει στην Επιτροπή μέτρα για τη μεταφορά αυτών των κανόνων στο εθνικό της δίκαιο.
Μάλιστα δίνεται προθεσμία δύο μηνών για την σχετική διαδικασία και σε διαφορετική περίπτωση αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να την παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *