Ασφάλεια και Νοσοκομειακή περίθαλψη παιδιού

Ίσως δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.
Ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα εξασφαλίζει την καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη στα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.

Βασικά χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού προγράμματος είναι :
• Ισόβια ασφαλιστική κάλυψη από 500.000€ έως 2.000.000€ κάλυψη ανά νοσηλεία.
• Συμμετοχή ασφαλισμένου στα νοσοκομειακά έξοδα από 0€ έως 10.000€ (Με την συμμετοχή σας στα νοσοκομειακά έξοδα μειώνετε το κόστος του συμβολαίου. Τη συμμετοχή σας στα νοσοκομειακά έξοδα μπορεί να την καλύψει και το ταμείο που είστε ασφαλισμένος.)
• Ελεύθερη επιλογή μέχρι Α θέση νοσηλείας
• 100% κάλυψη μετά από 6 μήνες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά
• Διαγνωστικές εξετάσεις με συμμετοχή 10%(προαιρετικό)
• Πρόσβαση σε γιατρούς του δικτύου (προαιρετικό)
• 1 check up τον χρόνο δωρεάν σε συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο (προαιρετικό)
• Κάλυψη επείγουσας μεταφοράς και αερομεταφοράς
• Δυνατότητα εξάμηνης, τρίμηνης ή μηνιαίας καταβολής των ασφαλίστρων.
Ισόβια ασφαλιστική κάλυψη
Η άποψη μας είναι υπέρ των ισοβίων ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας, σε σχέση με τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια. Ένα ισόβιο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας μπορεί να ακυρωθεί μόνο σε περίπτωση μη πληρωμής του ασφαλίστρου ενώ οι όροι του είναι προκαθορισμένοι και οι ίδιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης του ασφαλισμένου.
Σε ένα ετησίως ανανεούμενο συμβόλαιο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μπορεί το κόστος του στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι πολύ χαμηλότερο, όμως έχει το δικαίωμα η ασφαλιστική εταιρεία να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου (με ανάλογη τιμολογιακή αναπροσαρμογή) και σε περίπτωση μη αποδοχής των νέων όρων από τον πελάτη, αυτό σημαίνει και την λήξη του συμβολαίου.
Το πρόβλημα σε όλο αυτό έγκειται στο γεγονός πως αν ένας πελάτης κάνει χρήση του ετησίως ανανεούμενου συμβολαίου (λόγω προβλήματος υγείας) και μετά από κάποια χρόνια σε κάποια αλλαγή των όρων ο πελάτης δεν συμφωνήσει με τους νέους όρους ή τα ασφάλιστρα και ακυρωθεί το συμβόλαιο, τότε θα είναι πάρα πολύ δύσκολο με τα νέα δεδομένα της υγείας του να μπορέσει να βρει ασφαλιστική κάλυψη σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.
Ακόμα ένα μειονέκτημα ενός τέτοιου συμβολαίου είναι πως έχει το δικαίωμα η εταιρεία βάσει όρων να μην ανανεώσει τα συμβόλαια για όλους (αφού πρώτα ενημερώσει τους πελάτες στα χρονικά διαστήματα που υποχρεούται και προτείνει ένα συναφές πρόγραμμα χωρίς να ελέγξει την κατάσταση της υγείας τους). Σε μία τέτοια περίπτωση αν ο πελάτης δεν συμφωνήσει με τον νέο συναφές συμβόλαιο της ασφαλιστικής εταιρείας που είναι ασφαλισμένος, θα πρέπει να βρει νέα ασφαλιστική κάλυψη σε άλλη εταιρεία με το πρόβλημα της ασφαλισιμότητας που αναφέρθηκε παραπάνω.
Η ασφάλεια υγείας του παιδιού μας δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη που έχουμε για την υποχρεωτική ασφάλιση του αυτοκινήτου μας που ανανεώνεται κάθε χρόνο ή εξάμηνο με τιμολογιακές αναπροσαρμογές και αναπροσαρμογές στους όρους. Στην ασφάλεια υγείας του παιδιού μας δεν είναι σωστό και σε πολλές περιπτώσεις δε μπορούμε να αλλάζουμε εταιρεία κάθε εξάμηνο και κάθε χρόνο. Η ασφάλιση υγείας ενός παιδιού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να την λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη με ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα.
COSMOLIFE Ασφάλειες
Website: www.cosmolife.gr
Ασφαλιστικός σύμβουλος: Εμμανουήλ Ιωάννης
Mail: giannisem@cosmolife.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/cosmolifegr
Twitter: https://twitter.com/cosmolifegrΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *