Ποιες ασφαλιστικές καλύψεις αποζημιώνουν αυτοκίνητα που καταστρέφονται από φωτιά;

Ασφαλιστική κάλυψη από πυρκαγιά σε αυτοκίνητο παρέχεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική κάλυψη πέρα από της υποχρεωτική αστικής ευθύνης που καλύπτει μόνο ζημιές προς τρίτους (Τροχαίο ατύχημα)

Συνεπώς στην περίπτωση των πυρκαγιών σε Ανατολική Αττική και Κινέτα που έχουμε καταστροφές αυτοκινήτων από τις πυρκαγιές για να αποζημιωθούν οι κάτοχοί τους πρέπει έχουν πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη πυρός.

Συνήθως με την ασφαλιστική κάλυψη πυρός οι ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν τις ζημιές από πυρκαγιά και πτώση κεραυνού. Αλλες εταιρίες την έχουν ενσωματώσει στην ασφάλιση πυρός και άλλες όχι. Επίσης δεν καλύπτονται όλες οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά. Για παράδειγμα, αν οι ζημιές προκλήθηκαν από διαδηλώσεις, στάσεις ή οχλαγωγίες, η εταιρία δεν θα τις καλύψει, διότι γι’ αυτές πρέπει να καταβληθεί πρόσθετο ασφάλιστρο.
Σε κάθε περίπτωση οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ελέγχουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τους όρους αυτών κύρια στις έξτρα και εκτός αστικής ευθύνης ασφαλίσεις, για να διαπιστώνουν ακριβώς τις καλύψεις που έχουν και τις τυχόν εξαιρέσεις που έχουν αυτά π.χ της πυρκαγιάς μέσα σε δάσος.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *