Στο ποσό των 150 εκατ. ευρώ φτάνουν οι εκκρεμείς αποζημιώσεις από ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Στα 147.555.445,73 ευρώ ήταν οι εκκρεμείς αποζημιώσεις από ανασφάλιστα αυτοκίνητα στο τέλος του 2017, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το ποσό αυτό αφορά 9067 περιπτώσεις ζημιών από ανασφάλιστα αυτοκίνητα που είναι σε εκκρεμότητα και αποτυπώνει πόσο μεγάλο είναι το κόστος για τους ασφαλισμένους και τις ασφαλιστικές εταιρίες εξαιτίας της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 το Επικουρικό Κεφάλαιο εισέπραξε το 2017 το ποσο 6.100.720,17 ευρώ από πρόστιμα ( της τροχαίας) που επιβλήθηκαν σε οδηγούς που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι.

Εδω αξίζει να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση των αποζημιώσεων από τροχαία που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα μπορεί το Επικουρικό Κεφάλαιο να αναλαμβάνει την αποζημίωση των παθόντων αλλά στην συνέχεια στρέφεται κατά των οδηγών και ιδιοκτητών των οχημάτων που ήταν ανασφάλιστα και προκάλεσαν το τροχαίο ατύχημα ακόμη και με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *