Όσα πρέπει να ξέρεις για την ασφαλιστική απάτη

Η ασφαλιστική απάτη είναι η πρακτική της  δημιουργίας παραπλανητικών ή ψευδών πληροφοριών με σκοπό την απόκτηση ανεπίτρεπτου οφέλους από μια ασφαλιστική εταιρία ή και ασφαλισμένο. 

Αυτό μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους, όπως:

Ακολουθήστε μας στο Google News

  • Ψευδή Δήλωση: Όταν ο ασφαλισμένος ή ο δικαιούχος της ασφάλισης  παρέχει ψευδείς πληροφορίες κατά τη διαδικασία αίτησης ασφάλισης ή αξιολόγησης κινδύνου, με σκοπό να μειώσει το κόστος της ασφάλειας ή να αυξήσει το ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.
  • Στήσιμο ατυχημάτων: Σε αυτήν την περίπτωση, κάποιος μπορεί να υποβάλει ψευδείς αιτήσεις αποζημίωσης για ατυχήματα που δεν έχουν συμβεί πραγματικά, με σκοπό να λάβει αποζημίωση ή αποκατάσταση για φθορές που δεν υπήρξαν.
  • Κλοπή ταυτότητας: Σε αυτήν την περίπτωση, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία κάποιου άλλου για να αποκτήσει παράνομα ασφάλεια ή αποζημίωση.
  • Διπλή Αποζημίωση: Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος λαμβάνει αποζημίωση για ένα συμβάν από περισσότερες από μία ασφαλιστικές εταιρίες.
  • Πλαστές ασφάλειες : Κάποιοι επιτήδειοι η ασυνείδητοι επαγγελματίες  μπορεί να προσπαθήσουν να πουλήσουν ψευδείς ασφάλειες σε ανυποψίαστα άτομα ή επιχειρήσεις με παραποιημένα ή  πλαστά έγγραφα.

Παραδείγματα ασφαλιστικής απάτης περιλαμβάνουν την υπερεκτίμηση της αξίας ενός αντικειμένου που καταστράφηκε ή κλάπηκε, την υποκείμενη ασθένεια σε περίπτωση υγειονομικής ασφάλισης, την προσθήκη ψευδών ατυχημάτων σε ασφαλιστικές αξιώσεις στην ασφάλιση αυτοκινήτου, ή την παρουσίαση ψευδών πληροφοριών σχετικά με το ασφαλιστικό ιστορικό.

Η ασφαλιστική απάτη είναι παράνομη και μπορεί να έχει σοβαρές νομικές συνέπειες. 

Οι ασφαλιστικές εταιρίες καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την ανίχνευση και πρόληψη αυτού του είδους των απατών, χρησιμοποιώντας τεχνολογία και ανάλυση δεδομένων για την αναγνώριση ύποπτων συμπεριφορών.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *