Αλ. Σαρρηγεωργίου: Υποασφαλισμένη χώρα η Ελλάδα αλλά με προοπτικές ανάπτυξης της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Παρ οτι η Ελλάδα είναι  υποασφαλισμένη χώρα οι προοπτικές ανάπτυξης της Ιδιωτικής ασφάλισης είναι μεγάλες, με σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, επισήμανε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος  (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ανοίγοντας τις εργασίες του 21ου Διεθνούς Ασφαλιστικού και Αντασφαλιστικού Συνεδρίου.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ τόνισε ότι το μέσο κατά κεφαλήν ασφάλιστρο στην Ελλάδα είναι 368 ευρώ όταν στην Ευρώπη φτάνει τα 2.300 και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης .

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αναφερόμενος στις προκλήσεις κλάδου της Ιδιωτικής ασφάλισης  τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές, το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών είναι λίγοι μόνο από τους κρίσιμους παράγοντες που διαμορφώνουν το νέο πλαίσιο της ασφαλιστικής εργασίας. 

Παράλληλα επισήμανε ότι η τεράστια  άνθηση της τεχνολογίας σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς, νέες οντότητες θα εισέλθουν άμεσα ή έμμεσα με εναλλακτικές μορφές (Google, Amazon κ.α) ασφάλισης και κάθε λογής παροχή.

Το 21ο Ασφαλιστικό  Διεθνές Ασφαλιστικό και Ανατασφαλιστικό Συνέδριο διεξάγεται στην Ύδρα, οργανώνεται από την Ένωση των Ασφαλιστικών Εταιριών  και αποτελεί θεσμό για τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι από την Ελλάδα και την Ευρώπη. 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *