Ανακοινώσεις από την εκκαθάριση της ασφαλιστικής εταιρίας Commercial Value

Δύο ανακοινώσεις της ασφαλιστικής εκκαθάρισης της ασφαλιστικής εταιρίας Commercial Value για, ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

COMMERCIAL VALUE AAE ΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ:

Ακολουθήστε μας στο Google News

Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 του ν. 5024/2023, με το οποίο προστέθηκε άρθρο 2Α στον ν. 3867/2010, οι καταβολές της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας COMMERCIAL VALUE AAE για την ολική ή μερική εξόφληση βεβαιωμένων απαιτήσεων από ομαδικό συνταξιοδοτικό συμβόλαιο πραγματοποιούνται προς τον αντισυμβαλλόμενο του ομαδικού συνταξιοδοτικού συμβολαίου ως εκπρόσωπο, εντολοδόχο, δεκτικό καταβολής για λογαριασμό εκάστου ασφαλισμένου μέλους βάσει της δημοσιευμένης Κατάστασης Δικαιούχων απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής. Με την κατά τα ανωτέρω καταβολή στον αντισυμβαλλόμενο του ομαδικού συνταξιοδοτικού συμβολαίου, η αντίστοιχη απαίτηση από ασφάλιση για τα εν λόγω ποσά θεωρείται εξοφλημένη έναντι της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση ασφαλιστικής επιχείρησης, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περατώνεται ως προς αυτή κατά την έννοια του άρθρου 245 του ν. 4364/2016. Τυχόν αξιώσεις του ασφαλισμένου μέλους από την εφαρμογή του ως άνω Νόμου ασκείται μόνο κατά του αντισυμβαλλόμενου της ασφαλιστικής επιχείρησης στο ομαδικό συνταξιοδοτικό συμβόλαιο.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΚΑΛΕΙ:

Τους αντισυμβαλλόμενους ομαδικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρίας COMMERCIAL VALUE AAE να υποβάλουν έγγραφες δηλώσεις (πατήστε εδώ) για τη συμμετοχή τους στην προσωρινή διανομή της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρίας προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πατήστε εδώ).

Πληροφορίες: www.aspispronia.gr

Email:  info@aspisliquidation.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  211 4111215, 211 4111656-657, 211 4110942, 211 4111856

Αθήνα, 14.3.2023

COMMERCIAL VALUE AAE ΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 παρ. 3 ν. 5024/2023 με το οποίο προστέθηκε παρ. 11 στο άρθρο 2 του ν. 3867/2010, επέρχεται αυτοδίκαιη απόσβεση απαιτήσεων που έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από ασφαλίσεις ζωής (ΚΔΑ) της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρίας, οι οποίες δεν αμφισβητούνται ή για τις οποίες δημοσιεύθηκε δικαστική απόφαση που δεν υπόκειται σε ένδικο μέσο έως 24.2.2023 και για τις οποίες εκκρεμεί η πληρωμή λόγω μη συμμετοχής των δικαιούχων στη διαδικασία προσωρινών διανομών, εάν εντός αποσβεστικής προθεσμίας ενός (1) έτους από την τελευταία δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ως άνω άρθρο, δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά διανομής. Η ανωτέρω αποσβεστική προθεσμία του ενός (1) έτους ισχύει και για κάθε απαίτηση που εντάσσεται στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από ασφαλίσεις ζωής (ΚΔΑ) με έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, μετά την έναρξη ισχύος του ως άνω Νόμου, με χρόνο έναρξης της προθεσμίας την ημερομηνία δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης, που μεταρρυθμίζει τελεσίδικα την ΚΔΑ.

ΠΡΟΣ ΤΟN ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΚΑΛΕΙ

τους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφαλίσεις ζωής που έχουν ενταχθεί στην ΚΔΑ της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρίας COMMERCIAL VALUE AAE, οι οποίες απαιτήσεις δεν αμφισβητούνται ή για τις οποίες δημοσιεύθηκε δικαστική απόφαση που δεν υπόκειται σε ένδικο μέσο έως 24.2.2023 και για τις οποίες εκκρεμεί η πληρωμή λόγω μη συμμετοχής των δικαιούχων στη διαδικασία προσωρινών διανομών, να προσκομίσουν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά (πατήστε εδώ για να δείτε τα δικαιολογητικά) για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία προσωρινών διανομών από το προϊόν της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρίας, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) έτους, από την τρίτη δημοσίευση της προβλεπόμενης στην παρ. 11 του άρθρου 2 του ν. 3867/2010 ως προστέθηκε με το άρθρο 35 παρ. 3 του ν. 5024/2023 σχετικής πρόκλησης, η οποία (τρίτη δημοσίευση) θα λάβει χώρα στις 28.3.2023. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας η σχετική ενταχθείσα στην ΚΔΑ απαίτηση του δικαιούχου αποσβέννυται αυτοδικαίως, δηλαδή διαγράφεται και ο δικαιούχος δεν ικανοποιείται ούτε από το προϊόν της ασφαλιστικής εκκαθάρισης ούτε από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής στο πλαίσιο του αρ. 2 παρ. 5 (τελ. εδαφ.) ν. 3867/2010.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ο Ασφαλιστικός Εκκαθαριστής ΚΑΛΕΙ τους δικαιούχους απαιτήσεων που εντάσσονται στην ΚΔΑ, με έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, μετά τις 24.2.2023 να προσκομίσουν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά (πατήστε εδώ για να δείτε τα δικαιολογητικά) για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία προσωρινών διανομών εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης που θα μεταρρυθμίζει τελεσίδικα την ΚΔΑ. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας η σχετική ενταχθείσα στην ΚΔΑ απαίτηση του δικαιούχου αποσβέννυται αυτοδικαίως, δηλαδή διαγράφεται και ο δικαιούχος δεν ικανοποιείται ούτε από το προϊόν της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρίας ούτε από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής στο πλαίσιο του αρ. 2 παρ. 5 (τελ. εδαφ.) ν. 3867/2010.

Πληροφορίεςwww.aspispronia.gr –  Εmailinfo@aspisliquidation.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  211 4111215, 211 4111656-657, 211 4110942, 211 4111856.

Αθήνα, 14.3.2023

Ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής

Σωτήρης Βασιλόπουλος



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *