Ασφάλιστρα αυτοκινήτου: Ο κορεσμός των προσφορών, τα online δίκτυα, οι ΕΠΥ και στροφή στην ποιότητα!

Δεν έπιασαν πάτο μόνο τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου αλλά και οι προσφορές δέλεαρ με άξονα τα online δίκτυα με αφετηρία τα εταιρικά και κατ επέκταση  τους online διανομείς με σύγκριση τιμών.

Έτσι παρατηρείται κάποιο συμμάζεμα στο καταιγισμό των προσφορών. πιο φθηνά πιο φθηνά…με τις προωθητικές ενέργειες  να κινούνται σε κάποια πιο λογικά επίπεδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ωστόσο, το ζήτημα “πτωχευτικό ασφάλιστρο” στη ελληνική ασφαλιστική αγορά παραμένει παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της EΑΕE δείχνουν από τις αρχές του χρόνο την παραγωγή ασφαλίστρων αστικής ευθύνης να έχει σταθερά μια αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δείκτη τιμών καταναλωτή δείχνουν μειώσεις στις τιμές κατά 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πάντως διακρίνουμε και μια κίνηση των online παικτών να αναδεικνύουν στις προωθητικές τους καμπάνιες και ποιοτικά στοιχεία παροχών ή πρόσθετων καλύψεων πέρα της αστικής ευθύνης. Αυτό μπορεί να το πεις και στροφή στην ποιότητα!

Σταθερότητα διακρίνετε και στην παρουσία των ασφαλιστικών εταιριών με Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών τις γνωστές ΕΠΥ.

Μετά το λουκέτο της Ρουμανικής City Insurance οι παίκτες της αγοράς που έχουν ΕΠΥ στην Ελλάδα παραμένουν σταθεροί …και δύσκολα θα δούμε να μπαίνουν και κάποιοι νέοι.

Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι αλλά και  το γεγονός ότι από το επόμενο έτος έρχονται  αλλαγές στην λειτουργία των επικουρικών κεφαλαίων στις αποζημιώσεις όταν μπαίνουν λουκέτα σε εταιρίες με διασυνοριακές εργασίες 

Όμως είναι γεγονός ότι όλες οι ΕΠΥ δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ΕΠΥ και λειτουργούν συγκροτημένα εδώ και χρόνια …και σε κάθε περίπτωση έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους και από εταιρίες που βγήκαν εκτός αγοράς.

Να σημειώσουμε ότι γίνεται μπέρδεμα όταν αναφέρονται στοιχεία για το μερίδιο των ΕΠΥ στην αγορά. Η Τράπεζα  της Ελλάδος στα στοιχεία που δίνει τις μετρά μαζί με τις ασφαλιστικές με  υποκαταστήματα που  έχουν καλά μερίδια στην αγορά.

Ως υστερόγραφο να αναφέρουμε ότι από τις εγχώριες ασφαλιστικές σε επίπεδο Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κάποιοι παίκτες θέτουν θέμα να απαιτηθεί να μπουν πρόσθετοι κανόνες για τις ΕΠΥ



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *