Ασφαλιστική εταιρία κατηγορείται για παραβίαση δεδομένων

Μια θυγατρική της ασφαλιστικής εταιρείας First American Financial Corp έρχεται αντιμέτωπη με κατηγορίες από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DFS), για παραβίαση δεδομένων, η οποία φαίνεται να πραγματοποιούταν για πολλά χρόνια.

Το DFS υπέβαλε κατηγορίες κατά της εταιρείας για παραβίαση δεδομένων στις 22 Ιουλίου, αναφέροντας ότι η ασφαλιστική εταιρεία διέρρευσε εκατοντάδες εκατομμύρια έγγραφα που περιέχουν ευαίσθητες κι εμπιστευτικές πληροφορίες. Ανάμεσα στα δεδομένα που παραβιάστηκαν, περιλαμβάνονταν αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με το DFS, η ασφαλιστική εταιρεία διέρρευσε δεδομένα επειδή χρησιμοποιούσε ένα ελαττωματικό σύστημα διαχείρισης εγγράφων, το οποίο επέτρεπε σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση σε αρχεία της εταιρείας. Επιπλέον, το DFS ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχαν κωδικοί πρόσβασης ή άλλα μέτρα ασφαλείας, που θα συντελούσαν στην αποτροπή της διαρροής των ευαίσθητων πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στο σύστημα της εταιρείας.

Αυτή η δικαστική υπόθεση είναι η πρώτη αγωγή που υπέβαλε το DFS, αναφορικά με την τήρηση των κανονισμών που τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο του 2017 και απαιτούν από τις τράπεζες, καθώς και τις άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, να εφαρμόζουν μέτρα κυβερνοασφάλειας.

Η First American κατηγορείται για παραβίαση έξι σημείων των κανονισμών. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα έως 1.000 $ ανά παραβίαση. Η First American Title Insurance Co. είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ακινήτων στις ΗΠΑ. Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα δεχτεί ούτε θα επαληθεύσει τις κατηγορίες που της επιρρίπτουν.

Πηγή:secnews.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *