Αχτσιόγλου: Ο πλεονασματικός ΕΦΚΑ μας δίνει ευχέρεια για την ρύθμιση οφειλών και μείωση εισφορών

Η υπουργός Εργασίας κ Εφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ1 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε θέματα που αφορούν τον ΕΦΚΑ σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση οφειλών αλλά και την μείωση των εισφορών των μη μισθωτών.
Ειδικότερα η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι, από το 2017, αποκαταστάθηκαν τα οικονομικά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), «που είναι πλεονασματικός και αυτό μας δίνει την ευχέρεια θετικών παρεμβάσεων είτε πρόκειται για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία είτε για τις μειώσεις των εισφορών».
Όπως σημείωσε, «ο νόμος 4387/16 ενισχύει ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδήματα και τους χαμηλοσυνταξιούχους» και συμπλήρωσε ότι όχι μόνο ακυρώθηκε η περικοπή των συντάξεων, αλλά, από την 1η Ιανουαρίου 2019, δόθηκαν αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους, οι οποίες προέκυψαν ακριβώς, «λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το νέο σύστημα δεν οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις, αλλά ενισχύει ιδίως τους χαμηλοσυνταξιούχους» σχολίασε η υπουργός Εργασίας.
Αναφερόμενη, τέλος, στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, δήλωσε ότι θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες, ενώ θα ευνοηθούν και όσοι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη, λόγω των οφειλών τους.
Όπως εξήγησε, «η ρύθμιση θα περιλαμβάνει κούρεμα της βασικής οφειλής, μέσω του επανυπολογισμού των εισφορών στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων και, ταυτόχρονα, θα γίνεται κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85%. Η νέα μειωμένη οφειλή θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ».


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *