Γιατί κατηγορούνται για ασφαλιστική απάτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ν. Τραμπ και ο Όμιλος Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο επιχειρηματικός όμιλος Τραμπ χρησιμοποίησαν ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις οικονομικής κατάστασης για να λάβουν ευνοϊκά δάνεια ακινήτων και ασφαλιστική κάλυψη την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με μια αστική καταγγελία  222 σελίδων που υπέβαλε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς μετά από τριετή έρευνα. .

Η μήνυση αναφέρει τον επιχειρηματικό όμιλο Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ, τα τρία από τα παιδιά του — τους εκτελεστικούς αντιπροέδρους Ιβάνκα Τραμπ, Έρικ Τραμπ και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ — καθώς και τον Οικονομικό Διευθυντή Άλεν Χ. Βάισελμπεργκ και άλλες οντότητες και ιδιώτες του Τραμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χρεώσεων της απάτης αφορά τραπεζικά δάνεια, η αγωγή κατηγορεί επίσης τους Τραμπ για ασφαλιστική απάτη σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας που απαγορεύουν την υποβολή ψευδών πληροφοριών ως μέρος μιας αίτησης για εμπορική ασφάλιση ή τη διεκδίκηση οφέλους βάσει ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι κάθε κατηγορούμενος συμμετείχε σε ένα «συνεχές, ολοκληρωμένο σχέδιο» για τη χρήση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών για τη διόγκωση της καθαρής θέσης του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ, με τη βοήθεια των παιδιών του και των ανώτερων στελεχών του στον όμιλο Τραμπ, «φούσκωσε ψευδώς την καθαρή του περιουσία κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να παρακινήσει τις τράπεζες να δανείσουν χρήματα στον Οργανισμό Τραμπ με ευνοϊκότερους όρους από ό,τι θα είχε διαφορετικά, για να ικανοποιήσει τις συνεχιζόμενες δανειακές συμβάσεις, για να παρακινήσει τους ασφαλιστές να παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη για υψηλότερα όρια και χαμηλότερα ασφάλιστρα, και να κερδίσουν φορολογικά οφέλη, μεταξύ άλλων».

Η μήνυση περιέχει  λεπτομέρειες για δύο σχέδια ασφάλισης όπου η Aon Risk Solutions ήταν ο μεσίτης. Επίσης  και οι Τραμπ φέρεται να υπέβαλαν ψευδείς πληροφορίες για ένα πρόγραμμα εγγυοδοσίας στην Zurich North America και για καλύψεις ευθύνης διευθυντών και στελεχών από την  Everest National και την Tokio Marine HCC.

Πηγή: insurancejournal.com



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *