Οι Δείκτες Κινδύνου από τους Lloyd’s City δείχνουν πόση οικονομική παραγωγή θα έχαναν 279 πόλεις ετησίως κατά μέσο όρο (ΑΕΠ @ Κίνδυνος) από 22 ανθρωπογενείς και φυσικές απειλές.
Για την Ευρώπη ο δείκτης αναλύει 66 ευρωπαϊκές πόλεις – από το Δουβλίνο στην Ιρλανδική Θάλασσα έως το Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία.
Οι ευρωπαϊκές πόλεις αντιπροσωπεύουν μόλις το 13% του συνόλου του παγκόσμιου ΑΕΠ @ Κίνδυνο, λόγω του ισχυρότερου επιπέδου αντοχής τους.
Τα προφίλ κινδύνου του Λονδίνου και του Παρισιού είναι σημαντικά διαφορετικά από αυτά της Μόσχας, αντανακλώντας μια απότομη απόκλιση μεταξύ των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι δυτικές και ανατολικοευρωπαϊκές οικονομίες.
Συνολικά, η Ευρώπη αντιμετωπίζει 11 κινδύνους με ετήσια αναμενόμενη απώλεια μεγαλύτερη από 1 δισ. Δολάρια.
Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα ήταν καλό να διατηρούν ισχυρές στρατηγικές προστασίας από κινδύνους για αστάθεια στην αγορά, λόγω της υψηλή έκθεση σε αυτόν τον κίνδυνο, επισημαίνει η σχετική έρευνα.
Δείτε αναλυτικά το Lloyd’s City Risk Index για την Ευρώπη









