spot_img
spot_imgspot_img

ΕΕΑΕ: Τι αλλάζει στην Επαγγελματική Εκπαίδευση των ασφαλιστών

Εγκύκλιος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ)  αναφέρεται στις αλλαγές στην Επαγγελματική εκπαίδευση των ασφαλιστών που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος

Αναλυτικά η εγκύκλιος :

«Επαγγελματική εκπαίδευση για την δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων»

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατά την συνεδρίαση τής 29/04/2020 η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε  σε αντικατάσταση της  απόφασης 45/21.11.13 που ίσχυε σχετικά με τους τομείς επανεκπαίδευσης διαμεσολαβούντων και η νέα διάταξη θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2021.

Σύμφωνα με τον νόμο 4583/18 η επαγγελματική εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις επαγγελματικών γνώσεων και ικανοτήτων που προβλέπονται στο παράρτημα ΧΙΙΙ του νόμου. 

Ήδη με την απόφαση αυτή της ΤτΕ  οι τομείς εκπαίδευσης περιορίζονται  σε δύο διακριτούς μεταξύ τους,  ως εξής :

Τομέας  Α’ : Προϊόντα-προϊοντική εκπαίδευση

Τομέας  Β΄: Θεσμικά θέματα της ασφαλιστικής αγοράς.

Κατά συνέπεια αναδιαρθρώνεται η εξεταστέα ύλη και περιορίζονται από τρεις σε δύο οι τομείς εκπαίδευσης.  

Διατηρούνται οι 15 ώρες ετήσιας επανεκπαίδευσης.

Βασική επιλογή της ΤτΕ είναι η  υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην διανομή προϊόντων, δηλ. Πράκτορες, Συντονιστές, Μεσίτες, όργανα διοίκησης επιχειρήσεων διαμεσολάβησης, υπαλλήλους αυτών, εξουσιοδοτημένα πρόσωπα πιστωτικών ιδρυμάτων. Η πιστοποίηση της παρακολούθησης θα βεβαιώνεται με  επιτυχές τέστ κατανόησης.

Παράλληλα εισάγεται διάταξη η οποία δίνει διευκρίνιση και λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε συχνά κατά το παρελθόν, ορίζοντας ότι σε περίπτωση που φυσικό ή νομικό πρόσωπο αποκτήσει το πιστοποιητικό της ΠΕΕ 153/2/2019 αλλά δεν εγγραφεί στο Μητρώο κατά τον ίδιο χρόνο, τότε για την εγγραφή του σε μεταγενέστερο χρόνο θα πρέπει να προσκομίσει μαζί με το πιστοποιητικό που έχει λάβει και τα πιστοποιητικά επανεκπαίδευσης που απέκτησε μέχρι τον χρόνο της εγγραφής.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης βρίσκεται εδώ 

Σχετικά Αρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Χορηγία Επικοινωνίας

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ενθετα Special Reports

NEWSLETTER

Σημαντικές ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους με δωρεάν εγγραφή

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Asfalisinet.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies εκτελούν λειτουργίες όπως η ανώνυμη στατιστική ανάλυση βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.