Ενημέρωση της ΔΕΙΑ από Χατζηθεοδοσίου- Γαβαλάκη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη Διευθύντρια της ΔΕΙΑ κυρία Ιωάννα Σεληνιωτάκη στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στη συνάντηση από μέρους του Ε.Ε.Α. συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, αναδεικνύοντας τις καίριες διαπιστώσεις της μελέτης οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ουσιαστικές για την εξέλιξη του επαγγέλματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή της ΔΕΙΑ, ώστε να θεσπιστεί μηχανισμός απευθείας αποστολής των συμβολαίων αστικής ευθύνης των διαμεσολαβούντων από τις ασφαλιστικές εταιρείες στα Επιμελητήρια με αυτοματοποιημένη διαδικασία και βέβαια κατόπιν συναίνεσης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. 

Η ενημέρωση σε βάθος της κυρίας Σεληνιωτάκη κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο του ρόλου της και της δράσης της στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. προχώρησαν στην κατ ιδίαν ανάλυση και παρουσίαση των στοιχείων και των συμπερασμάτων της κλαδικής μελέτης για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξέθεσε ακόμη στην εποπτική αρχή το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για τη στήριξη του κλάδου καθώς και τις προκλήσεις που ανοίγονται σχετικά με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του, και τις επερχόμενες αλλαγές. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. παρουσίασε τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης και ανέλυσε τόσο τη σκοπιμότητα όσο και τη μεθοδολογία εκπόνησής της. Κατά τη διάρκεια της τηλεσυνάντησης έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων τόσο για τα συμπεράσματα της μελέτης όσο και για ευρύτερα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, επισήμαναν οι εκπρόσωποί του στην κυρία Σεληνιωτάκη, με βάση τον θεσμικό του ρόλο παραμένει αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη της αξίας του κλάδου και υποστηρίζει κάθε ενέργεια, μέτρο, απόφαση και ιδέα που αποσκοπεί στην πρόοδό του στην αγορά. 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *