Η δίκη για το “χρυσό” ασφαλιστήριο 500.000 ευρώ με εμπλεκόμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο

Για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος παραπέμπονται εκ νέου σε δίκη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όπως και το άλλοτε δεξί του χέρι, Νικόλαος Ζήγρας, έπειτα από ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε, σύμφωνα με το protothema.gr 

Οι ελληνικές Δικαστικές Αρχές άσκησαν ποινική δίωξη στον Άκη Τσοχατζόπουλο, στην σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και στον πρώην συνεργάτη του, Άκη Ζήγρα με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα από κοινού και κατ’εξακολούθηση και τους παραπέμπουν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμόν 182/2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με ημερομηνία έκδοσης 21 Ιανουαρίου του 2020, που φέρνει σήμερα στο φως το «protothema.gr».

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με το βούλευμα, τα ονόματα και των τριών κατηγορουμένων περιλαμβάνονται στην υπόθεση με το «χρυσό» ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG, μέσω του οποίου έμπαιναν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μεγάλα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζονται να λαμβάνουν, ο πρώτος ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 Ελβετικών Φράγκων και η Σταμάτη 30,167,60 ελβετικών φράγκων το χρόνο.

Επιπλέον, ο Ζήγρας φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ασφαλιστική εταιρία να λάβει μετά τη λύση του συμβολαίου, την υπολειμματική του αξία, η οποία υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα και που προκύπτει από την ασφαλιστική σύμβαση των 500.000 ελβετικών φράγκων, που είχε συνάψει ο πρώτος κατηγορούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος στις 16.12.1998.

Τα χρηματικά ποσά που εισέπραξαν οι Ζήγρας και Σταμάτη κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην Ελβετία, όπως προκύπτει από το βούλευμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, και οι τρεις κατηγορούμενοι εισέπραξαν από κοινού το συνολικό ποσό των 773.989,20 Ελβετικών φράγκων και προσέδωσαν δε νομιμοφάνεια σε αυτό, ως δήθεν προερχόμενο εκ της ανωτέρω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ αυτό αποτελεί μέρος του προϊόντος της πράξης της παθητικής δωροδοκίας, την οποία διέπραξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Την υπόθεση διαβίβασαν στην ελληνική Δικαιοσύνη οι ελβετικές δικαστικές Αρχές, απαντώντας σε αίτημα δικαστικής συνδρομής που τους είχαν αποστείλει οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Πηγή:protothema.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *