Η Insurance Europe για τους κανόνες ΦΠΑ στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Οι ξεπερασμένοι κανόνες ΦΠΑ στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες υπονομεύουν την ενιαία αγορά της ΕΕ και πρέπει να επικαιροποιηθούν επειγόντως αναφέρει ανακοίνωση της Insurance Europe, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Χαιρετίζοντας τα σχέδια της Επιτροπής για την ίση  μεταχείριση στο  ΦΠΑ,  της νομικής αβεβαιότητας και της  ρυθμιστικής πολυπλοκότητας, η Insurance Europe τόνισε  την ανάγκη να προχωρήσουμε περαιτέρω και να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες ΦΠΑ προσαρμόζονται ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Πράγματι, οι ισχύοντες κανόνες είναι ξεπερασμένοι και δεν μπορούν να εφαρμοστούν επαρκώς στην παροχή σύγχρονων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η έλλειψη εναρμόνισης στον τρόπο εφαρμογής των κανόνων ΦΠΑ σε όλα τα κράτη μέλη. Αυτός ο κατακερματισμός στην εσωτερική αγορά αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την Ένωση Κεφαλαιαγορών. Οι άνισες συνθήκες ανταγωνισμού που προκύπτουν έχουν επίσης αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό και οδηγούν στην ακατάλληλη φορολογία των παρόχων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σε απώλεια εισοδήματος ΦΠΑ για τα κράτη μέλη της ΕΕ και σε σημαντικό κόστος για τις επιχειρήσεις, το οποίο μετακυλίεται σε μεγάλο βαθμό στους πελάτες.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *