Η MetLife Inc. αναλαμβάνει τη διαχείριση συνταξιοδοτικών παροχών για 12.000 δικαιούχους της εταιρίας DOW

Η MetLife, Inc. (NYSE: MET) ανακοίνωσε ότι, μέσω της θυγατρικής της Metropolitan Tower Life Insurance Company, προχώρησε σε συμφωνία με την DOW (NYSE: DOW)  για την καταβολή ετήσιας προσόδου σε περίπου 12.000 συνταξιούχους και μέλη των οικογενειών τους, στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού προγράμματος προκαθορισμένων παροχών της εταιρίας. Η συμφωνία αυτή καλύπτει συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων περίπου.

Η Dow είναι πολυεθνική εταιρία παραγωγής πλαστικών, μονωτικών υλικών και βιομηχανικών προϊόντων, με 109 βιομηχανικές μονάδες σε 31 χώρες και περίπου 36.500 εργαζομένους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της MetLife, στοιχεία για τα οποία την επιλέγουν σήμερα μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες – στην Ελλάδα και στον κόσμο – για τα ομαδικά συνταξιοδοτικά τους προγράμματα. Διαθέτοντας την πείρα και τη φερεγγυότητα ενός παγκόσμιου ηγέτη, βαθιά γνώση των αγορών και των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων, αλλά και πρόσβαση στους μεγαλύτερους ανεξάρτητους επενδυτικούς οίκους, η MetLife έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λογαριασμούς» ανέφερε σχετικά ο κ. Αντώνης Δένδης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι η ΜеtLife, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται στις ηγετικές θέσεις της ελληνικής αγοράς ομαδικών ασφαλίσεων. Ειδικά στον τομέα των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, το χαρτοφυλάκιό της είναι το μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά, περιλαμβάνοντας πολυεθνικές και εγχώριες εταιρίες. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960 με το πρώτο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, διαχειρίζεται σήμερα περίπου 400 συνταξιοδοτικά προγράμματα, στην πλειονότητά τους προγράμματα καθορισμένης εισφοράς, αλλά και προγράμματα καθορισμένης παροχής.

Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η MetLife στο πλαίσιο του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ και σημειώνουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.  Ειδικότερα, το 2020 τα κεφάλαια των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων αυξήθηκαν κατά 5,5%, ενώ η συνολική αύξηση την τελευταία διετία υπερβαίνει το 17%Τα ασφάλιστρα των εταιρικών πελατών της MetLife που διαθέτουν ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, υπερβαίνουν συστηματικά τα 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ενώ η διατηρησιμότητα των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων της παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια πάνω από 97%.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία είναι διαθέσιμες στο MetLife.com



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *