Θρίλερ με την ασφάλιση της νταλίκας “φονιά” με τον μεθυσμένο οδηγό στο Κηφισό

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το σοκαριστηκό τροχαίο, χθες στο Κηφισό με τους δυο νεκρούς, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το θέμα σε σχέση με την ασφάλιση του οχήματος και την κάλυψη των θυμάτων του τροχαίου.
Το πρώτο στοιχείο, που σίγουρα αφορά τον ιδιοκτήτη και την ασφαλιστική εταιρία, είναι το γεγονός ότι βρέθηκε από το αλκοτέστ με ποσότητα αλκοόλ πάνω από τα κανονικό όριο. Στην περίπτωση αυτή, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις, έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια και ο Άρειος Πάγος, πως η ασφαλιστική εταιρία αποζημιώνει τα θύματα και στην συνέχεια στρέφεται κατά του κατόχου και οδηγού του οχήματος που προκάλεσε το ατύχημα οδηγώντας μεθυσμένος.
Αναφορικά με το θέμα των πινακίδων κυκλοφορίας της νταλίκας ,αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι είχε άλλες πινακίδες κυκλοφορίας από αυτές που ήταν στο ασφαλιστήριο τότε τα πράγματα χειροτερεύουν για τα θύματα.
Η ασφαλιστική εταιρία αν δεν έχει ενημερωθεί για την αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας, λόγω φθοράς όπως λένε οι πληροφορίες, μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του συμβολαίου και να στραφεί κατά του ιδιοκτήτη για απάτη.
Πάντως, χωρίς να υπάρχει κάποιο νομικό προηγούμενο σχετικά με το θέμα αυτό αν το όχημα ( η Νταλίκα) χαρακτηριστεί ανασφάλιστο τότε θα επιληφθεί το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, που αναλαμβάνει τις υποθέσεις με τα ανασφάλιστα.

Αυτό σημαίνει ότι αποζημιώνει τα θύματα αλλά με πολύ χρονοβόρες διαδικασίες(απ ότι οι ασφαλιστικές) και στην συνέχεια στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη και οδηγού προκειμένου να αποζημιωθεί.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *