Θύμα δολοφονικής επίθεσης συνιδρυτής της ασφαλιστικής εταιρίας ZK LevIns AD στη Βουλγαρία

Ένας πρώην μυστικός πράκτορας της Βουλγαρίας, ο οποίος έγινε διακεκριμένος επιχειρηματίας στη μετακομμουνιστική εποχή, δολοφονήθηκε από πυροβολισμούς στις 16 Αυγούστου, μεσημέρι, σε ένα προάστιο της Σόφιας.

Ο Αλεξέι Πετρόφ, ο οποίος διέφυγε τουλάχιστον δύο προηγούμενες απόπειρες δολοφονίας, βρισκόταν σε μια βόλτα όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Petrov, 61 ετών, πέθανε επί τόπου μετά από πυροβολισμό άγνωστου δράστη γύρω στις 12:20 μ.μ. Τοπική ώρα. Μια γυναίκα που ήταν μαζί του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από πυροβολισμό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Λιουμπομίρ Νικόλοφ είπε ότι ο πυροβολισμός έγινε σε μια δασώδη περιοχή όπου ο Πετρόφ περπατούσε συχνά.

Ο Πετρόφ ήταν πρώην μυστικός πράκτορας και κυβερνητικός σύμβουλος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος που έγινε εμβληματικός των στενών δεσμών των υπηρεσιών ασφαλείας με τον εγκληματικό υπόκοσμο κατά τη μετακομμουνιστική εποχή.

Αφού εργάστηκε για το Υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές της δεκαετίας του 1990, άφησε την αστυνομία για να ξεκινήσει μια ιδιωτική επιχείρηση ασφάλειας και ήταν συνιδρυτής δύο ασφαλιστικών εταιρειών. Μέχρι το 1998 συμμετείχε στην εταιρεία Budoinvest μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Μία από τις προηγούμενες απόπειρες κατά της ζωής του συνέβη το 2002 όταν φέρεται να τραυματίστηκε στο στήθος και στο πόδι σε πυροβολισμό μπροστά από ένα κτίριο γραφείων. Χρόνια αργότερα, το 2015, έγινε στόχος επίθεσης αλλά βγήκε αλώβητος.

Το 2010, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη διεύθυνση εγκληματικής ομάδας που ασχολούνταν με εκβιασμό, εκβιασμό, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή. Ένα χρόνο αργότερα έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος χωρίς επιτυχία, κερδίζοντας μόλις το 1 τοις εκατό των ψήφων.

Ο Πετρόφ αθωώθηκε το 2021 από τις κατηγορίες για εκβιασμό και πρόσφατα δίδαξε ως εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας σε βουλγαρικά πανεπιστήμια. Υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος του επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

Πηγή : rferl.org/

Σχετική ανάρτηση της εταιρίας στην σελίδα της στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων.

Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι σήμερα χάσαμε τον συνάδελφο, πατέρα και καλό φίλο – συνιδρυτή της ασφαλιστικής εταιρείας “Lev Ins” AD, Alexey Petrov.Αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένεια και την ομάδα της εταιρείας, ζητάμε ιδιωτικότητα, κατανόηση και υπομονή από τα ΜΜΕ. Πιστεύουμε ότι οι θεσμοί θα εκτελέσουν υπεύθυνα και αμερόληπτα τα καθήκοντά τους για να αποκαλύψουν αυτή την αδίστακτη και βάρβαρη πράξη αφαίρεσης ζωών.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *