Νέα έκθεση διερευνά την κατάσταση του Insurtech το 2022 στην Ευρώπη

Ποιες είναι οι αναδυόμενες τάσεις που προκαλούν αναδιατάξεις στον ασφαλιστικό κλάδο και πώς οι εταιρείες προσαρμόζουν τις δραστηριότητές τους ώστε να παραμείνουν σχετικές;

Όλα αυτά και πολλά άλλα διερευνώνται στην έκθεση State of European Insurtech 2022, η οποία δημοσιεύεται από την πλατφόρμα πληροφοριών αγοράς Dealroom και την Mundi Ventures και συν-χορηγείται από τον Όμιλο NN και την ισπανική ασφαλιστική εταιρία Mapfre.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η έκθεση καλύπτει τις τρέχουσες  αναδυόμενες τάσεις στον  ασφαλιστικό κλάδο, τις πιθανές ανακατατάξεις ,  εκθέσεις εγχειρημάτων καθώς και μελέτες για περιπτώσεις επιτυχημένων startups insurtech και fintech. 

Η NN, ως συνεργάτης της Mundi Ventures , μιας εταιρίας για τον ψηφιακό  μετασχηματισμό, παρουσιάζεται στην έκθεση μέσω συνεντεύξεων με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου NN, Tjeerd Bosklopper και τον επικεφαλής του Στρατηγικού Γραφείου Μετασχηματισμού, Jeroen Meijers.

Ο Tjeerd Bosklopper αναφέρει: « Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σήμερα, είναι το κλειδί για τους ασφαλιστές και χωρίς αμφιβολία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του NN Group. Η ψηφιακή αλληλεπίδραση έχει γίνει πιο διαδεδομένη στην ασφάλιση, αλλά χρειάζονται ακόμη πολλά σε διαδικασίες όπως η τιμολόγηση, η αναδοχή και οι απαιτήσεις. Υπάρχει τεράστια διαθεσιμότητα δεδομένων, αλλά το πώς θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά αυτά τα δεδομένα και οι βασικές διαδικασίες είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη.”

Η έκθεση κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου στο συνέδριο Digital Insurance Agenda (DIA) στο Άμστερνταμ και οι πληροφορίες της συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Η χρηματοδότηση του Insurtech έχει ελαφρώς χαλαρώσει, αλλά η καινοτομία είναι ισχυρότερη από ποτέ

Η έκθεση δείχνει ότι η χρηματοδότηση για insurtech έχει χαλαρώσει ελαφρώς, κυρίως στο τελευταίο στάδιο, αλλά υπάρχει μια ευκαιρία 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για “ξεκλείδωμα”. Ο κλάδος της ασφαλιστικής τεχνολογίας εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρηματοδοτούμενος, σε σύγκριση με τομείς παρόμοιου δυναμικού όπως το fintech, η υγεία και η κινητικότητα .

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη έκθεση εδώ: https://dealroom.co/reports/the-state-of-european-insurtech-2022

Πηγή: nn-group.com



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *