Οι 8 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μέλλον του συστήματος υγείας

Οι προσδοκίες των Ευρωπαίων από τα συστήματα υγείας των χωρών τους ξεχωριστά, αλλά και σύγκριση με την Ευρώπη, αποτυπώνονται σε έρευνα που έγινε σε πάνω από 7000 πολίτες από 7 χώρες και δείχνει τις τάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η έρευνα διεξήχθη πρόσφατα στο διαδίκτυο, για λογαριασμό της Mutualité Française, η οποία αντιπροσωπεύει τις περισσότερες γαλλικές συμπληρωματικές ασφάλειες υγείας. Το δείγμα ήταν 7056 Ευρωπαίοι, αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω στη Γαλλία (1000), Γερμανία (1012), Ελλάδα (1002), Ιταλία (1027), Πολωνία (1012), Πορτογαλία (1003) και Σουηδία (1000).

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι το σύστημα υγείας της χώρας τους ωφελεί τους περισσότερους, δηλαδή όλους ή μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γαλλία (80%), τη Σουηδία (75%) και τη Γερμανία (71%), σε μικρότερο βαθμό στην Ιταλία (63%) και στην Πορτογαλία (59%). Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι Πολωνοί και Έλληνες θεωρούν ότι το σύστημα υγείας τους ωφελεί μόνο μια μειονότητα πολιτών (69% στην Πολωνία, 67% στην Ελλάδα).

Το 62% των Σουηδών και το 58% των Γερμανών εκφράζουν εμπιστοσύνη στο μέλλον του συστήματος υγείας τους, ενώ ακολουθούν οι Γάλλοι (55%) και οι Ιταλοί (54%). Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες είναι μακράν οι πιο απαισιόδοξοι: 8 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μέλλον του συστήματος υγείας τους και το 31% λένε ότι «δεν είναι καθόλου σίγουροι»

Πηγή : healthmag.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *