Ο πλειστηριασμός κατοικίας από ασφαλιστική εταιρία, η πρώην ασφαλίστρια και οι αντιδράσεις

Το θέμα του πλειστηριασμού ακινήτου από ασφαλιστική εταιρία κυριάρχησε τις προηγούμενες ημέρες στα ΜΜΕ, καθώς έγινε παρέμβαση να ματαιωθεί από ομάδες αλληλέγγυων στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την αποτροπή των πλειστηριασμών.

Πηγή φωτογραφιών  News247.gr
Πηγή φωτογραφιών News247.gr

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ στο πρόγραμμα πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου υπήρχε πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας 220.000 ευρώ από ασφαλιστική εταιρία για οφειλή 14.000 ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το news247.gr η ιδιοκτήτρια ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το σπίτι μου, που είναι πρώτη κατοικία είναι αξίας 220.000 ευρώ και η ασφαλιστική θέλει να το εκποιήσει για χρέος 14.000 ευρώ». Πώς είπατε; Σπίτι αξίας 220.000 ευρώ θα εκποιηθεί για χρέος 14.000 ευρώ; «Ναι και πες σε παρακαλώ ότι έπεσα στα γόνατα και τους παρακάλεσα για διακανονισμό. Σας διαβεβαιώ θα σας ξεχρεώσω τους είπα και όμως αυτοί ανένδοτοι. Υπήρξα αφελής» προσθέτει «δέχτηκα να μπει υποθήκη το σπίτι μου για ένα ανόητο χρέος. Όμως ποτέ δεν περίμενα αυτήν την εξέλιξη».
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ απάντησε η ασφαλιστική εταιρία .
Ακολουθεί όλη η απάντηση :
Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η ασφαλιστική εταιρία ΜΙΝΕΤΤΑ γνωστοποίησε στο News247 τα ακόλουθα:

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Αναφορικά με το πρόσφατο δημοσίευμά σας σχετικά με την υπόθεση της κας Ρ.Κ., το οποίο παραποιεί βάναυσα την αλήθεια, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η κα Ρ.Κ. συνεργαζόταν με την εταιρεία μας ως ασφαλιστική πράκτωρ μέχρι και το 2012. H συνεργασία αυτή καταγγέλθηκε εκ μέρους μας και η Εταιρία μας υπέβαλε εναντίον της μήνυση για κακουργηματική υπεξαίρεση ασφαλίστρων συνολικού ποσού 213.000 ευρώ άνευ τόκων ή προσαυξήσεων και αφού έχει αφαιρεθεί η νόμιμη προμήθειά της. Το ποσό αυτό το εισέπραξε από μεγάλο αριθμό πελατών μας και δεν το απέδωσε, προσβάλλοντας έτσι τη φήμη το κύρος και την αξιοπιστία της Εταιρία μας. Το χρέος αυτό έχει αποδεχθεί πλήρως με δυο ιδιωτικά συμφωνητικά (22/5/2012 και 25/2/2013) στα οποία υπέγραψε ως εγγυητής και ο σύζυγος της. Με βάση το πρώτο ιδιωτικό συμφωνητικό, έγινε εγγραφή συναινετικής προσημείωσης επί ακινήτου του συζύγου της. Μεταγενέστερη ανακοπή που άσκησε η κα Ρ.Κ. ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών απορρίφθηκε το 2015. Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ακίνητο έχει εγγραφεί βάρος και από το ελληνικό δημόσιο για οφειλές προς την εφορία ύψους 170.000 ευρώ.

Η εταιρεία μας κατέφυγε στην έσχατη λύση του πλειστηριασμού του ακινήτου αφού εξαντλήθηκαν όλα τα ένδικα μέσα και αφού επί τρία χρόνια η κυρία Ρ.Κ. δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να επιστρέψει μέρος έστω των ασφαλίστρων που υπεξαίρεσε. Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός ο οποίος αφορούσε μέρος μόνο του συνολικού χρέους, αναβλήθηκε λόγω της εξαγγελθείσας αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντα τους και όχι λόγω της επικαλούμενης αντίδρασης των παρευρισκομένων όπως εμφανίζεται στα δημοσιεύματα.

Συνεπώς, όσοι από κακή πληροφόρηση σπεύδουν να υπερασπισθούν την εν λόγω κυρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για «μικροεπαγγελματία που χτυπήθηκε από την κρίση και διώκεται για μικροοφειλή». Την εποχή που συντελέσθηκε η υπεξαίρεση η κα Π.Κ. εισέπραττε πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως σε προμήθειες.

Όλα τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται στη διάθεσή σας».

Περισσότερα στη πηγή News247.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *