Πολιτικές συγκράτησης στην αύξηση των ασφαλίστρων αναζητούν οι ασφαλιστικές εταιρίες μετά την αύξηση του φόρου

Φόρμουλες με τις οποίες θα αποφύγουν την επιβάρυνση των ασφαλίστρων, μετά την αύξηση του φόρου που ήδη τέθηκε σε ισχύ με την ψήφιση και δημοσίευση του νόμου 4334/2015 ο οποίος επιβάλει αυξήσεις 5% σε όλους τους κλάδους με εξαίρεση τους κλάδους ζωής και πυρός, αναζητούν οι ασφαλιστικές εταιρίες .
8455484

Σύμφωνα, με εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, η αύξηση του φόρου αν δεν απορροφηθεί θα αυξήσει μεσοσταθμικά το επόμενο διάστημα έως και 10% τις τιμές των ασφαλίστρων σε βασικούς κλάδους όπως η υγεία και η αστική ευθύνη αυτοκινήτου.
Πάντως για τον κλάδο αυτοκινήτου οι όποιες αυξήσεις προκύψουν δεν θα είναι και ιδιαίτερα σημαντικές με δεδομένο ότι τα προηγούμενα χρόνια οι ασφαλιστικές και λόγω ανταγωνισμού είχαν επιδοθεί σε συνεχείς μειώσεις των τιμών των ασφαλίστρων.
Ωστόσο, είναι αμφίβολο με τον υπάρχον έντονο ανταγωνισμό, στο κλάδο του αυτοκινήτου, όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες θα μπορέσουν να απορροφήσουν μέσα από μειώσεις των τιμολογίων τις αυξήσεις που επιφέρει ο φόρος.
Από την πλευρά των ασφαλιστών και συγκεκριμένα την Ένωση των Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστών Ελλάδος έγινε πρόταση προς τις εταιρίες να μειώσουν τα δικαιώματα επί των ασφαλιστικών συμβολαίων, έτσι ώστε έμμεσα να προκύψει απορρόφηση των αυξήσεων που επιφέρει η αύξηση του φόρου.
Από την πλευρά των εταιρών η ασφαλιστική εταιρία Ergo ανακοίνωσε προχθές ότι θα απορροφήσει την αύξηση του φόρου και θα κρατήσει σταθερές τόσο τις τιμές προς τους πελάτες της όσο και τις προμήθειες των συνεργατών της .
Οι αυξήσεις του φόρου, σύμφωνα με τον ΠΣΑΣ, για όλους τους κλάδους διαμορφώνονται ως εξής :
Κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης ο φόρος από 10% πάει στο 15%
Κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου από 10% αυξάνεται στο 15% εκτος πυρκαγιάς .
Κλάδος Πυρκαγιάς, ο φόρος παραμένει στο 20%
Κλάδος Υγείας, ο φόρος από 10% αυξάνεται στο 15%
Κλάδος Ατυχημάτων ο φόρος από 10% αυξάνεται στο 15%
Κλάδος Πλοίων / Αεροσκαφών, ο φόρος αυξάνεται στο 15% ενώ μέχρι τώρα ήταν 0%
Κλάδος Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων ο φόρος αυξάνεται στο 15% από 10% που ήταν για μεταφορές στην Ελλάδα και 0% που ήταν για μεταφορές στο εξωτερικό.
Λοιποί Κλάδοι ο φόρος αυξάνεται από 10% στο 15%
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες και με την ανακοίνωση της επιβολής της αύξησης του φόρου και ειδικά για την αστική ευθύνη της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου, παράγοντες της αγοράς εξέφραζαν φόβους ότι η αύξηση αυτή μπορεί να αυξήσει και το στόλο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων .

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *