Πρέπει η ΕΑΕΕ και η ΤτΕ να δίνουν λίστες εταιρικής παραγωγής;

Του Γιάννη Χαρονικολάου
Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορους πίνακες και λίστες κατάταξης σε παραγωγή και κέρδη για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Λίστες και πίνακες που όμως δεν είναι επεξεργασμένες από ανεξάρτητους φορείς ( εταιρείες ανάλυσης) με συγκεκριμένες μεθοδολογίες.
Και αυτό βέβαια προκαλεί σύγχυση στην αγορά γιατί παρουσιάζονται πότε οι δέκα πρώτες πότε οι 15 ή 16 κτλ.

Ωστόσο το ζητούμενο δεν είναι τι γράφουν οι εταιρίες αλλά συνολικά η αγορά. Η ανακοίνωση στοιχείων που γίνονται από τρίτους έχουν αξία γιατί επεξεργάζονται πάντα στοιχεία ισολογισμών και με μεθοδολογία.
Τώρα, για όσους ισχυρίζονται ότι πρέπει η Εποπτεύουσα Αρχή και η ΕΑΕΕ να δίνουν λίστες κατάταξης σε παραγωγή, κέρδη ή ζημίες ανα εταιρία είναι εκτός πραγματικότητας και Ελληνική “πατέντα”. Ο εποπτικός ρόλος της πρώτης και θεσμικός της δεύτερης δεν είναι να κάνουν εταιρική πασαρέλα.
Κατά την δική μας δημοσιογραφική και μόνο άποψη, η μεν Ενωση όντως κάνει καταπληκτική δουλειά με τα μηνιαία στατιστικά, που δεν διαβάζονται όπως θα έπρεπε να διαβάζονται από τους επαγγελματίες της αγοράς, σε σχέση με τις λίστες, η δε εποπτεύουσα αρχή με την εξαμηνιαία και ετήσια έκθεσή της δίνει με σαφήνεια ποια είναι η παραγωγή και τα άλλα μεγέθη της αγορά, που έχουν ιδιαίτερη αξία και για τους καταναλωτές.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *