Σε ισχύ “κόφτης” για καταχρηστική συνταγογράφηση εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ

Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται στην υλοποίηση μέτρων ελέγχου της συνταγογράφησης και εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων, και συγκεκριμένα:  

Από τη Δευτέρα 9/10/2023 έχει ενεργοποιηθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) της Η.Δι.Κ.Α η υπ΄αρ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 43167/01.09.2022 ( ΦΕΚ Β΄4630) Υπουργική Απόφαση που αφορά την υλοποίηση μέτρων ελέγχου της συνταγογράφησης και εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων ( σχετική ενημέρωση ιατρών στο ΣΗΣ από 6-10-2023). 

Ακολουθήστε μας στο Google News

https://eopyyfiles.blob.core.windows.net/eopyysite/ArticleFiles/da976dcb-8cac-4e0c-9a94-347e23382e9e/cc33fd61-7795-4fd6-b1e0-6eaf466a0229.pdf

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη το πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων για έγκαιρο και προληπτικό έλεγχο των εργαστηριακών εξετάσεων, εφάρμοσε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, τα μέτρα της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης. Επισημαίνουμε ότι η ενεργοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων συμπεριλαμβάνεται και στις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τον περιορισμό της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων, στην οποία συμμετείχαν και σύλλογοι εργαστηριακών ιατρών. 

Η Διοίκηση του Οργανισμού διασφαλίζει την αποζημίωση των αιτιολογημένων και απαραίτητων εξετάσεων για την υγεία των δικαιούχων του. 

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόσβαση των δικαιούχων του σε υπηρεσίες Υγείας, αλλά και για την αντιμετώπιση φαινομένων καταχρηστικής συνταγογράφησης που είναι επιζήμια τόσο για τα οικονομικά των δικαιούχων μας όσο και για τα οικονομικά μεγέθη στην Υγείας.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *