Σε «πτώχευση ασφαλιστικές εταιρίες και συνταξιοδοτικά ταμεία» θα οδηγήσει η συνέχιση της πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ

Κορυφαίοι οικονομολόγοι τραπεζικών ομίλων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μάριο Ντράγκι και επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα ολοκληρώσει την οκταετή θητεία του έως τον Δεκέμβριο του 2019, χωρίς να εν τω μεταξύ να έχει ποτέ αυξήσει τα επιτόκια.

-BankruptcyΗ πολιτική αυτή της ΕΚΤ πλήττει καίρια τις ασφαλιστικές εταιρίες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία που επανειλημμένα έχουν θέσει το ζήτημα που ανακύπτει για τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα .
Χαρακτηριστική για την πολιτική αυτή και τις επιπτώσεις της στο ασφαλιστικό κλάδο είναι η περίπτωση του Ερικ Νίλσεν, ανώτατου οικονομολόγου της UniCredit Bank, που εκφράζει την ανησυχία του πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα περιμένουν ένα χρόνο και πλέον, προτού ακολουθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. «Εάν αποδειχθεί πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, τότε ο σημερινός συνδυασμός των αρνητικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη, του προγράμματος μαζικής ποσοτικής χαλάρωσης και του ασύνετου ρυθμιστικού πλαισίου του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα αποβεί πραγματικά δηλητηριώδης», συμπλήρωσε σε αναφορά του ο Ερικ Νίλσεν. «Σε μία τέτοια προοπτική πολλά συνταξιοδοτικά ταμεία και πολλές ασφαλιστικές εταιρίες θα οδηγηθούν σε πτώχευση».
Με πληροφορίες από την kathimerini.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *