Στα ύψη οι ζημιές με ανασφάλιστα αυτοκίνητα το 2021. Πόσες δηλώθηκαν ;

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα  συνεχίζει να ταλαιπωρεί την  Ελληνική κοινωνία άλλα και τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης αφού σύμφωνα με το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτων το 2021 δηλώθηκαν 1.264 ζημιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πιο συγκεκριμένα  όπως προκύπτει από τον πίνακα ( παρατίθεται παρακάτω) οι αναγγελίες ζημιών με ανασφάλιστα αυτοκίνητα έφτασαν  τις 1.264 το 2021 έναντι 1.259 το 2020.

Επίσης από τον σχετικό πίνακα φαίνεται κατά μέσο όρο κάθε μήνα να δηλώνονταν 100 τροχαία ατυχήματα με εμπλεκόμενο όχημα που ήταν ανασφάλιστο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, τα τροχαία  ατυχήματα με ανασφάλιστα είναι πολύ περισσότερα. Απλά δεν δηλώνονται όλες οι ζημιές όταν δεν είναι μεγάλες σε αξία και συνήθως γίνεται διευθέτηση της διαφορας μεταξύ θύτη και θύματος.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι παθόντες σε τροχαία ατυχήματα με ανασφάλιστο όχημα το δηλώνουν στο Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτων που αποζημιώνει των παθόντα και στην συνέχεια διεκδικεί τα σχετικά ποσά από τον οδηγό ή ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου ατυχήματος  



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *