Στον Όμιλο Viridium το 89.9% της Generali Leben

Η Generali ανακοίνωσε στις 30 Απριλίου 2019 ότι ολοκλήρωσε την πώληση του 89,9% των μετοχών της Generali Leben στη Viridium Gruppe και τη σύναψη μιας σύμπραξης με τη Viridium στη γερμανική ασφαλιστική αγορά, με στόχο τη διαχείριση “κλειστών” χαρτοφυλακίων  ασφάλισης ζωής.

Οι όροι  της συναλλαγής είναι σύμφωνοι με την ανακοίνωση της πώλησης που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2018 με συνολική αξιολόγηση για το 100% της Generali Leben ύψους 1 δισ. Ευρώ. Επιπλέον, επιστράφηκαν δάνεια ύψους 882 εκατ. Ευρώ στον όμιλο Generali.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η  Viridium έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από ρυθμιστικούς φορείς και αρχές ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Generali διατηρεί το 10,1% της Generali Leben και έδρα στο εποπτικό συμβούλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, δήλωσε: “Η Γερμανία είναι για εμάς μια βασική αγορά  στην οποία θέλουμε να αναπτυχθούμε. Με αυτή τη συναλλαγή, ολοκληρώνουμε τον μετασχηματισμό της Generali Deutschland. Επιβεβαιώνουμε τη θέση μας ως ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστής λιανικής στη γερμανική αγορά και ενισχύουμε την ηγετική θέση μας στις επιχειρήσεις Life Linked and Protection. Οι πόροι που απελευθερώνονται χάρη στην πώληση της Generali Leben θα ανακατανεμηθούν για να στηρίξουν την ανάπτυξη “.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *