Τέλος εποχής για τις μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου. Συγκράτηση τιμών και δώρα μπόνους

Η μεγάλη μείωση των ασφαλίστρων αυτοκινήτου την τελευταία πενταετία έπιασε «πάτο» και η αγορά κινείται σε ρυθμούς συντήρησης και συγκρατημένων αυξήσεων.

Ο κλάδος της ασφάλισης αυτοκινήτου, που αποτελεί την κινητήρια δύναμη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς στο κλάδο των γενικών ασφαλίσεων, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο μειώσεων των ασφαλίστρων βρίσκεται σε φάση που πλέον πρέπει να αλλάξει πολιτική τιμών.
Σε αυτό συνηγορούν οι εκτιμήσεις πολλών στελεχών της αγοράς που βλέπουν ότι η στρατηγική των εταιριών στο θέμα των ασφαλίστρων αυτοκινήτου δεν μπορεί να κινηθεί άλλο στην λογική των μειώσεων.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε ακόμα και για πτωχευτικά ασφάλιστρα, επισημαίνοντας ότι αν συνεχιστούν πολιτικές μειώσεων θα σκάσουν «κανόνια» στην πορεία.
Ετσι η τάση που πλέον διαμορφώνεται στην αγορά είναι να διατηρηθούν τα υπάρχοντα τιμολόγια, τουλάχιστον, στην κάλυψη της αστικής ευθύνης και να υπάρξουν αναπροσαρμογές κυρίως στις μη υποχρεωτικές καλύψεις.
Μπορεί ο χαμηλός δείκτης ζημιών να είναι ακόμη σε πλαίσια που επιτρέπει τις χαμηλές τιμολογήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτονται για τους κινδύνους που αναλαμβάνουν.
Μάλιστα τα άκρως ανταγωνιστικά δίκτυα , σε επίπεδο τιμών ,των online και direct πωλήσεων, αλλάζουν και αυτά ως προς την πολιτική των τιμών τους και δεν ακολουθούν την τακτική των μειώσεων, αλλά των έξτρα των προσφορών σε δώρα και μπόνους.
Ενώ παράλληλα αναζητούν να προωθήσουν νέα προϊόντα με χρήση της τεχνολογίας (όπως ασφάλιση με το χιλιόμετρο, ασφάλιση με την οδηγική συμπεριφορά κλπ)

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *