Το “κυνήγι” του ρευστού, τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου και άλλα προσεχώς της αγοράς

Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου είναι το “οξυγόνο” της ρευστότητας για ασφαλιστικές του κλάδου είτε μικτές είτε γενικών ασφαλίσεων.

Έτσι εξηγούν άνθρωποι της αγοράς την μακρόχρονη πτωτική τάση των ασφαλίστρων τόσο την περίοδο των μνημονίων όσο και την περίοδο της πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Και όταν λέμε για ρευστότητα …δεν εννοούμε μόνο των εταιριών αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην διανομή.

Με δεδομένο ότι οι δείκτες που διαμορφώνουν την τιμή των ασφαλίστρων στο αυτοκίνητο , συχνότητα κυκλοφορίας, ατυχημάτων, μέσο κόστος ζημιάς κλπ ευνοήθηκαν από τις συγκυρίες που αναφέραμε ( μνημόνια , πανδημία) δύσκολα εκτιμούν οι γνωρίζοντες θα δούμε τις τιμές των ασφαλίστρων να “τσιμπάνε” προς τα πάνω μέσα στο 2022. Από το 2023 και βλέπουμε.

Στο μεταξύ, δεν υπάρχει ! Εδώ και τρία  χρόνια  έχει βαλθεί να “πουλήσει” πολυεθνική ….και αερολογεί ! Μάλιστα τώρα “βρήκε” και εγχώριο επενδυτή που θέλει να αγοράσει πολυεθνική ! Ήμαρτον…που λέει και ο Γιώργος Γεωργίου ! 

Κατά τα άλλα στα περί εξαγορών …οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις  λένε ότι είναι  δύσκολο σε εταιρικό πεδίο να υπάρξουν οι ανακατατάξεις του 2021…χωρίς τίποτα να αποκλείεται.

Πάντως στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, κυρίως για συνενώσεις, ενώ μεγάλα πρακτορειακά σχήματα επιδίδονται συνεχώς σε “μάζεμα” που προφανώς θα εντείνουν εντός του 2022. 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *