Το ΤΧΣ θα λύσει τον “γόρδιο δεσμό” πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital ;

Του Γιάννη Χαρονικολάου  

Εξελίξεις στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην CVC Capital καθώς στην όλη διαδικασία αρχίζει να εμπλέκεται και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η Εθνική Τράπεζα πιεζόμενη από το χρόνο και τις αντιδράσεις δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε απόφαση αν θα έρθει σε συμφωνία με την CVC Capital για την πώληση του 80% του μ/κ της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ετσι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας , το ΤΧΣ ( κατέχει το 40% του μ/κ ), κατά πληροφορίες, αναλαμβάνει να αξιολογήσει την προσφορά.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν γύρω από το τίμημα της CVC ποικίλουν (380 – 400 εκατ ευρώ)  ενώ συνεχίζονται οι έντονες πιέσεις  του συλλόγου υπαλλήλων της ασφαλιστικής αμφισβητώντας ευθέως ότι το προσφερόμενο τίμημα είναι ικανοποιητικό, που διαρρέουν κύκλοι της τράπεζας. 

Ο σύλλογος πέρα από τις συγκρίσεις που έκανε, προ καιρού, με το τίμημα εξαγοράς της AXA Ασφαλιστικής από την Generali (Σχετικό Θέμα: Σύλλογος Εθνικής Ασφαλιστικής:”Το ξεπούλημα που το βαφτίζουν επένδυση”) προχώρησε σε μία νέα σύγκριση σχετικά με την χρηματιστηριακή αξία της  Εθνικής Ασφαλιστικής  με παραδείγματα  δύο  ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών που είναι εισηγμένες στο XAA.

Σύμφωνα με την σύγκριση  αυτή  η χρηματιστηριακή αξία  της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχέση με τα Ίδια Κεφάλαια μπορεί να εκτιμηθεί στο ελάχιστο από 754 εκατ. Ευρώ (στο 65,89% των ιδίων κεφαλαίων)  και στο 1.086 δις Ευρώ (στο 94,91% των ιδίων κεφαλαίων) στο  ανώτερο.

Σχετικό θέμα: Σύλλογος Εθνικής Ασφαλιστικής: “Ας μην προχωρήσουν στο ξεπούλημα”.

Μέσω αυτών των συγκρίσεων ο σύλλογος στοχεύει να αποδείξει ότι η μόνη συμφέρουσα διαδικασία για την πώληση δεν είναι η προσφορά από την CVC αλλά  η επιλογή του plan Β για την αποεπένδυση της τράπεζας από την ασφαλιστική μέσω της εισαγωγής (IPO) στο Χρηματιστήριο αρχικά για το 51% του μετοχικού κεφαλαίου. 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *