“Ωσεί παρών” η ιδιωτική ασφάλιση στο νέο ασφαλιστικό χάρτη της χώρας

Οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να αφήνουν εκτός τον δεύτερο πυλώνα της επαγγελματικής ασφάλισης, κάτι που προφανώς ενδιαφέρει έμμεσα την ιδιωτική ασφάλιση , ωστόσο η ασφαλιστική αγορά παρακολουθεί διακριτικά τα τεκταινόμενα χωρίς να παρεμβαίνει.
63224434

Ενας βασικός και ουσιαστικός λόγος της “σιωπής” είναι ότι πλέον στο τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης και κύρια στα κλάδο ζωής και υγείας κυριαρχούν οι πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες ενδιαφέρονται κύρια για την εταιρική στρατηγική των πωλήσεών τους, σε συνδυασμό με το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα.
Η αδιαφορία της πολιτείας να εντάξει την ασφαλιστική αγορά στο διάλογο , αλλά και οι αντιδράσεις που σημειώνονται από φορείς “δείχνοντας” ότι πίσω από την μεταρρύθμιση αυτή “κάποιοι δουλεύουν για την ιδιωτική ασφάλιση”, αφήνει αδιάφορους και τους πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους στην Ελλάδα.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν φαίνεται να επιθυμούν να εμπλακούν ούτε στο πολιτικό παιχνίδι του ασφαλιστικού, ούτε να έρθουν σε αντιπαράθεση με κοινωνικούς ή άλλους φορείς ,γιατί απλά γνωρίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση διάσωσης της κοινωνικής ασφάλισης και όχι με μία μακροπρόθεσμη στρατηγική ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες, έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας των πολιτών αλλά και των πολιτικών συσχετισμών, ξέρουν ότι στην παρούσα φάση ο δεύτερος πυλώνας είναι δύσκολο να αναπτυχθεί και απλά παραμένουν μόνο στο δικό τους κομμάτι, τον τρίτο πυλώνα που είναι αμιγώς ιδιωτικός.
Εκεί, απλά ευελπιστούν ότι οι μελλοντικές επιπτώσεις στο τομέα των κρατικών συντάξεων η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και διαθέσιμου εισοδήματος μπορούν να δώσουν ώθηση στον κλάδο των ιδιωτικών συντάξεων και των ασφαλίσεων ζωής .
Ωστόσο, για την πολιτεία και την κοινωνία είναι μια ακόμα χαμένη ευκαιρία να υπάρξει μια πιο συντονισμένη συνεργασία με την ιδιωτική ασφάλιση στην ασφαλιστική συνταξιοδοτική επικούρηση και την υγεία , δηλαδή κάτι που μπορούσε να είχε γίνει από παλιότερα χωρίς να έχουμε οδηγηθεί στα σημερινά προβλήματα τόσο με τις συντάξεις όσο και με την υγεία .

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *