20 χρόνια φυλακή σε “ασφαλιστή” -δημόσιο υπάλληλο για υπεξαίρεση 100άδων χιλιάδων Ευρώ από πελάτες ασφαλιστικής

Η είδηση που αναδημοσιεύομαι παρακάτω ξαφνιάζει και λόγω της αναφερόμενης ιδιότητας του δράστη , καθώς ο πρωταγωνιστής είναι σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα της Φθιώτιδας γνωστός “ασφαλιστής”, που όμως παράλληλα εργαζόταν και στο δημόσιο ως υπάλληλος.
Ωστόσο, τουλάχιστον στον ασφαλιστικό χώρο και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όλοι γνωρίζουν οτι την ιδιότητα του ασφαλιστή έχουν μόνο πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και φυσικά ένας δημόσιος υπαλλήλους δεν μπορεί να έχει ανάλογη πιστοποίηση ασφαλιστή και να συνεργάζεται με ασφαλιστική εταιρία.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει η σχετική είδηση :

Ασφαλιστής από την Φθιώτιδα υπεξαίρεσε 100άδες χιλιάδες Ευρώ από πελάτες του. Ο 54χρονος άνδρας δραστηριοποίουνταν εκτός από την Φθιώτιδα, στην Λάρισα και στα Τρίκαλα.
Εργάζεται ως ασφαλιστής για 25 περίπου χρόνια, παράλληλα με την εργασία του στο δημόσιο.
Εκπροσωπώντας γνωστή εταιρία στον κλάδο των ασφαλίσεων, ασφάλιζε τους πελάτες του, παρουσιάζοντας τους πλαστούς τίτλους και έπαιρνε τα χρήματά τους.
Τα χρήματα κατέληγαν στα χέρια του ασφαλιστή, ο πελάτης ήταν σίγουρος για την επένδυσή του, η εταιρεία όμως δεν ενημερώνονταν ποτέ.
Πελάτες του από τα Τρίκαλα ανακάλυψαν τις κινήσεις του 54χρονου, έψαξαν και βρήκαν τους υπόλοιπους, ξεσκεπάζοντας τις παράνομες πράξεις του.
Βεβαίως ενημερώθηκε η εταιρεία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Μετά από πολλές αναβολές στις δίκες, ο 54χρονος καταδικάστηκε αρχικά από δικαστήριο της Λάρισας σε 10 χρόνια φυλακή με αναστολή για απάτη. Πλήρωσε την εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.
Στις 15 Φεβρουαρίου όμως είχε νέο ραντεβού με την δικαιοσύνη στο Tριμελές Eφετείο Kακουργημάτων Λαμίας, με δύο μάλιστα υποθέσεις.

Στην πρώτη με θύμα επιχειρηματία της Λοκρίδας από τον οποίο απέσπασε περίπου 180 χιλιάδες Ευρώ και στην δεύτερη όπου μηνυτές ήταν δύο κάτοικοι της Φθιώτιδας που εμπιστεύθηκαν στον δράστη περίπου 450 χιλιάδες Ευρώ, αλλά και η ίδια η ασφαλιστική εταιρεία.
Ο 54χρονος αυτή τη φορά καταδικάστηκε συνολικά σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς μάλιστα η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Επίσης σε 20 χρόνια κάθειρξη, με αναστολή υπό περιοριστικούς όρους καταδικάστηκε και η σύζυγός του.
Για το επόμενο διάστημα πάντως έχουν προγραμματιστεί και άλλες δίκες με μηνυτές θύματα του ασφαλιστή.

Το tvstar.gr επικοινώνησε και με την πλευρά του κατηγορουμένου. Σύμφωνα με τον ίδιο η έφεση κατατέθηκε σήμερα το πρωί από τον δικηγόρο του.
Ο ασφαλιστής ισχυρίζεται πως πρόκειται για σκευωρία, πως όλα είναι ψέματα και μάλιστα έχει καταθέσει με την σειρά του μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση στους μηνυτές του και για ψευδομαρτυρία στους μάρτυρες που έχουν καταθέσει εναντίον του.
Μιλώντας στο tvstar.gr επιμένει στην αθωότητά του, στηριζόμενος μεταξύ των άλλων και σε έγγραφο της ασφαλιστικής εταιρείας που βεβαιώνει πως ένας από τους μηνυτές του πήρε πίσω τα χρήματά του.

Λέει πως πρόκειται για την πρωτόδικη απόφαση και πως πιστεύει ότι θα δικαιωθεί όταν οι υποθέσεις εκδικαστούν σε δεύτερο βαθμό.
Πηγή: tvstar.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *