Στη ζώνη με υψηλό κίνδυνο, ανάμεσα σε 1.300 εμπορικούς κόμβους, κατατάσσονται τρείς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με το Μπέλφαστ να κατέχει την πρωτιά, να ακολουθεί το Παρίσι και στην συνέχεια η Αθήνα, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης παγκόσμιων κινδύνων Verisk Maplecroft.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Παρίσι, λόγω της επίθεσης στην «Charlie Hebdo», κατέκτησε μια από τις πρώτες 100 θέσεις (θέση 97 στην παγκόσμια κατάταξη) και είναι δεύτερη μετά την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας (θέση 90 στην παγκόσμια κατάταξη) , και ακολουθεί ως τρίτη επικινδυνότερη πόλη στην Ευρώπη και στην 113η θέση παγκοσμίως η Αθήνα.
Η σχετική έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία ανάλυσης παγκόσμιων κινδύνων Verisk Maplecroft, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τράπεζες και ασφαλιστικές για την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων σχεδόν σε κάθε πόλη της υφηλίου. Για τη διαμόρφωση της τελευταίας λίστας χρησιμοποιήθηκε κάθε καταγεγραμμένο περιστατικό από τον Μάρτιο του 2015 και έως 12 μήνες πριν, σε συνδυασμό με τον συνολικό απολογισμό της τελευταίας 5ετίας.
Η Charlotte Ingham, επικεφαλής αναλύτρια της εταιρείας, δήλωσε: «Εκτιμάται ότι το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ παράγεται από πόλεις. Η ορατότητα των υποεθνικών διαφορών στα επίπεδα της τρομοκρατίας θα έπρεπε να είναι επιτακτική ανάγκη για τους πολυεθνικούς οργανισμούς που θέλουν να κατανοήσουν και να τιμολογήσουν τους κινδύνους για περιουσιακά στοιχεία, υπαλλήλους και εφοδιαστικές αλυσίδες».









