Εποπτικό “καμπανάκι” από την EIOPA για τις ασφαλιστικές με καθεστώς ΕΠΥ

Οι επιχειρήσεις ασφάλισης, εκτός κλάδου ζωής, που δραστηριοποιούνται διασυνοριακά (Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών) είναι συνήθως πιο αβέβαιες από ό,τι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων εκτός ζωής.
Αυτό επισημαίνει έκθεση γνώμης της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής για τις Ασφαλιστικές Εταιρίες ( EIOPA).
Αυτές οι επιχειρήσεις, επισημαίνει, απαιτούν τόσο τη γνώση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων της αγοράς οσο και αναλογιστικές δεξιότητες για τον υπολογισμό των τεχνικών αποθεματικών για την διαχείριση της δραστηριότητας τους.
Η εμπειρία έχει δείξει, τονίζει, ότι αυτές οι δραστηριότητες προσελκύουν παίκτες που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, που ενδεχομένως να οδηγούν σε τοπικές υποτιμήσεις εις βάρος των αντισυμβαλλομένων.
Σύμφωνα με την έκθεση -γνωμοδότηση επισημαίνεται η ανάγκη όλων των ενδιαφερομένων μερών να γνωρίζουν τις τοπικές ιδιαιτερότητες όταν διεξάγονται διασυνοριακές δραστηριότητες παραθέτοντας συστάσεις προς τις Εθνικές Αρχές Εποπτείας για: τα τεχνικά αποθεματικά με έμφαση στον υπολογισμό της καλύτερης εκτίμησης και τη διαδικασία εποπτικής επανεξέτασης με την συνεργασία της εποπτικής αρχής της έδρας της εταιρίας και τις εθνικές αρχές στις χώρες που δραστηριοποιείται.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *