Θα αυξηθεί η ζήτηση ασφαλίσεων για τον κυβερνοχώρο στην Ευρώπη, σύμφωνα με την EIOPA

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε έκθεση για την κατανόηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, που απευθύνεται στις ασφαλιστικές εταιρίες (κλικ εδώ για να δείτε την έρευνα ).

Ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι ένας αυξανόμενος κίνδυνος καθώς σε λιγότερο από πέντε χρόνια, έχει φτάσει στις κορυφαίες θέσεις στον κατάλογο των παγκόσμιων κινδύνων για τις επιχειρήσεις. Ο αυξανόμενος αριθμός περιστατικών στον κυβερνοχώρο, ο συνεχιζόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός και οι νέες κανονιστικές πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και τη ζήτηση για ασφάλιση στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο κύριος όγκος των αναφορών για την ασφάλιση στον κυβερνοχώρο είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο ένα κλάσμα της συνολικής αγοράς στην Ευρώπη.
Οι διαθέσιμες εκθέσεις και έρευνες επικεντρώνονται στη αγορά των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, έχει δοθεί ελάχιστη προσοχή στην ευρωπαϊκή αγορά. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης επικεντρώνεται στην ανάγκη για μια βαθύτερη κατανόηση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο, η οποία αποτελεί βασική πρόκληση για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο.
Η έρευνα παρέχει χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τη λειτουργία, το αναπτυξιακό δυναμικό, τις προκλήσεις και τους κινδύνους της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της αναμενόμενης αυξανόμενης σημασίας της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο για τα χαρτοφυλάκια των (αντα) ασφαλιστών.
Αν και βασίζεται σε περιορισμένο δείγμα, η έκθεση παρουσιάζει σημαντικά βασικά ευρήματα, όπως είναι η ανάγκη καλύτερης κατανόησης του κινδύνου στον κυβερνοχώρο.
Εδώ, να σημειώσουμε οτι η EIOPA συμπεριέλαβε έναν συνδυασμό ποιοτικών και ποσοτικών ερωτημάτων σχετικά με τον κυβερνοεπιχειρησιακό κίνδυνο στα στρες τεστ του 2018Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *