Αποζημιώσεις 12 εκ ευρώ σε ασφαλιστές της Κύπρου γιατί ο επόπτης δεν τους ανανέωνε τις άδειες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο 24h.com.cy, το πενταμελές Εφετείο (Κύπρου) ομόφωνα αποφάσισε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, στις Αναθεωρητικές Εφέσεις 106/2012 και 122/2012, ότι η Έφορος Ασφαλίσεων λειτουργούσε και αποφάσιζε έξω από το Νόμο, δίδοντας ουσιαστικά τέλος στις συνεχόμενες έκνομες ενέργειες και άδικες αποφάσεις της κας Νάταρ, η οποία ως Έφορος Ασφαλίσεων τα τελευταία 12 χρόνια στερούσε κατά το δοκούν τις άδειες ασφαλιστών (ασφαλιστικών πρακτόρων / διαμεσολαβητών / συμβούλων).
Συγκεκριμένα, το πενταμελές Εφετείο ομόφωνα αποφάσισε ότι οι ενέργειες και αποφάσεις της κας Νάταρ, να στερεί άδειες ασφαλιστών και/ή να αρνείται την προώθηση αιτήσεων τους για ανανέωση και/ή επέκταση των αδειών τους με πρόσχημα ότι έχουν οικονομικές οφειλές εξέπιπτε των εξουσιών της, δηλαδή ήταν έξω από τις εξουσίες που της παρείχε ο Νόμος.
Η σημασία της απόφασης είναι τεράστια για τα ασφαλιστικά δρώμενα της Κύπρου. Αποκαθιστά την νομιμότητα και θεραπεύει την στρέβλωση που δημιουργούσε η κα Νάταρ
στην Ασφαλιστική Βιομηχανία. Οι παρανομίες της κας Νάταρ γίνονταν εις βάρος μάλιστα συμπολιτών μας αφού στην ουσία τους στερούσε την εργασία τους και τους κατάστρεφε οικονομικά. Οι ασφαλιστές ήταν για 12 χρόνια έρμαιο των ορέξεων της κας Νάταρ και γίνονταν στην ουσία αντικείμενο «εκβιασμού» αφού αναγκάζονταν να πληρώσουν άδικα χρήματα σε ασφαλιστικές εταιρείες χωρίς μάλιστα να τα οφείλουν για να πάρουν την περιβόητη απαλλαγή, διαδικασία την οποία δημιούργησε η κα Νάταρ η οποία κρίθηκε στην ουσία παράνομη και καταχρηστική. Όσοι ασφαλιστές αντιστάθηκαν και δεν ενέδωσαν στους «εκβιασμούς» και καταχώρησαν προσφυγές δικαιώθηκαν πανηγυρικά σε πρωτόδικο βαθμό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο κ. Κορνιώτης – εφεσείοντας στην Αναθεωρητική Έφεση 122/2012 ήταν εκ των ασφαλιστών που αντιστάθηκε και μάλιστα κέρδισε αποζημιώσεις σε αστική αγωγή για δυσφήμηση ενάντια στην ασφαλιστική εταιρεία από την οποία του ζητούσε να πάρει απαλλαγή η κα Νάταρ και εδώ και 8 χρόνια είναι άδικα χωρίς άδεια.
Πηγή 24h.com.cy


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *