Γ. Σταματόπουλος (Export Credit Greece): Θέσαμε νέους κανόνες για τη λειτουργία της Export Credit Greece

Ώστε να υποστηρίξουμε καλύτερα τις ελληνικές επιχειρήσεις

 Την αλληλένδετη σχέση των εξαγωγών, του ασφαλούς εμπορίου και της ανάπτυξης ανέδειξε ο CEO της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς 10- 13 Απριλίου υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

“Όταν αναλάβαμε τον κρατικό Οργανισμό Εξαγωγικών Πιστώσεων (Export Credit Agency-ECA) έπρεπε να δούμε πώς θα λειτουργήσει και να θέσουμε νέους κανόνες. Γι’αυτό ακολουθήσαμε τις καλές, ευρωπαϊκές πρακτικές, ώστε να εκσυγχρονίσουμε τον ECA, που είχε μείνει πολλά χρόνια πίσω”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο CEO της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι η Export Credit Greece μετά τον εκσυγχρονισμό της βρίσκεται στο σημείο που εισαγάγει στην αγορά νέα προϊόντα για να υποστηρίξει τις εταιρείες πολλαπλώς, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, δε, συνεχίζει και με την ψηφιακή μετάβαση της ECG.

Τέλος, ο κ. Σταματόπουλος έθιξε το ζήτημα ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων έναντι του υπόλοιπου κόσμου. “Προσπαθούμε να συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς να είμαστε πιο γρήγοροι στις αποφάσεις και τουλάχιστον να έχουμε το ίδιο επίπεδο ανταγωνιστικότητας με άλλους οργανισμούς εκτός ΕΕ. Πρέπει να αλλάξουμε και να δουλέψουμε μαζί, ως ένα. Πιστεύω ότι οι ελληνικές εταιρείες έχουν εξαιρετικά προϊόντα από άποψη ποιότητας και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τις υποστηρίξουμε”, συμπλήρωσε.

Στο πάνελ για τις γεωπολιτικές εντάσεις και την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, συζήτησαν ακόμα ο Πρόεδρος της Alumil, Γιώργος Μυλωνάς, ο Αντιπρόεδρος για Δημοσιονομικές Υποθέσεις και την Καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, της JTI, Ramunas Macius, ο Πρόεδρος, Global Relations του Adani Group, Shishir Priyadarshi, o CEO του KUKE, Janusz Wladyczak, ο Εκτελεστικός Διευθυντής για το Business Development του World Trade Centers Association, Robin van Puyenbroeck με συντονιστή τον Managing Partner του ASININ International Trade and Development Corporation, Βασίλη Γαβαλά. 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *