Μείωση εισφορών με ελεύθερη επιλογή μικρότερης κλάσης για Γιατρούς , Δικηγόρους και Μηχανικούς

Την δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης θα έχουν οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ με τροπολογία που θα προστεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει κατατεθεί στη Βουλή ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ.Στρατούλης.

3525223

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους, ότι με ειδική διάταξη που θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την άρση ασφαλιστικών αδικιών, προωθείται η απεμπλοκή χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους επειδή έχουν δημιουργήσει οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι με τροπολογία που θα περιληφθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα και επίσης, θα γίνουν ορισμένες άλλες προσαρμογές, ώστε να ανακουφιστούν από τις πολύ υψηλές επιβαρύνσεις των προηγούμενων ετών.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *