Μεγάλες ανατροπές το 2023 στις 8 πρώτες θέσεις, σε παραγωγή, των ασφαλιστικών εταιριών. ΝΝ Hellas, Εθνική Ασφαλιστική, και Εurolife FFH οδηγούν την “κούρσα”

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το ρεπορτάζ του asfalisinet.gr από τις εκθέσεις φερεγγυότητας και χρηματοοικονομικής κατάστασης για το 2023 και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά για όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες ( με πολυεθνικό ή Ελληνικό μέτοχο εδώ)  για τις εταιρίες με πολυεθνικό μέτοχο η επενδυτικά Funds , που καταλαμβάνουν και τις πρώτες θέσεις της αγοράς, προκύπτει η εξής κατάταξη, με βάση την συνολική παραγωγή ασφαλίστρων. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η πρώτη θέση είναι για την NN Ηellas  με 881,9 εκατ. ευρώ καθώς πλέον έχει ενσωματώσει από την προηγούμενη χρονιά την εξαγορασμένη Meetlife. Εδω να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει δραστηριότητα μόνο στις ασφάλειες ζωής

Στην δεύτερη θέση η Εθνική Ασφαλιστική ( ζωής και ζημιών) με σύνολο το 2023 σε ασφάλιστρα € 734 εκ.

Η τρίτη θέση, ως όμιλος, ανήκει στην Eurolife FFH που έχει δύο εταιρείες ζωής και ζημιών. Το 2023 στην πρώτη ειχε παραγωγή € 527,9 εκατ., στην δεύτερη € 80,0 εκατ. και συνολικά  ως όμιλος € 607,9 εκατ.

Στην τέταρτη θέση πλασάρεται η  Generali  ( ζωής, και ζημιών) με σύνολο σε ασφάλιστρα το 2023 τα 508,9 εκ. Να αναφέρουμε εδώ ότι έχει εξαγοράσει και ενσωματώσει την ΑΧΑ Ασφαλιστική τα τελευταία τρία χρόνια. 

Στην πέμπτη θέση ανεβαίνει η  Allianz  ( ζωής και ζημιών) μετά την εξαγορά και ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Πίστης με σύνολο ασφαλίστρων  το 2023 τα  € 437,5 εκ.

Στην έκτη θέση είναι η Interamerican (έχοντας ενοποιήσει την ζωής και ζημιών) με σύνολο το 2023 σε ασφάλιστρα τα 431 εκατ. ευρώ.

Στην έβδομη θέση είναι η Ergo Ασφαλιστική ( ζωής και ζημιών)  με σύνολο σε ασφάλιστρα το 2023 τα  275,7 εκ. Ευρώ

Στην όγδοη θέση είναι  η Groupama Ασφαλιστική (ζωής και ζημιών)   με σύνολο σε ασφάλιστρα το 2023, τα 212,7 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *