Πλατφόρμα σύγκρισης τιμών διεκδικεί με αγωγή 2,1 δισ. ευρώ από την Google

Η σουηδική εταιρία σύγκρισης τιμών PriceRunner ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μήνυσε την Google, που ανήκει στην Alphabet, για περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ ισχυριζόμενη ότι ο γίγαντας της διαδικτυακής  αναζήτησης χειραγωγεί  τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google έχασε τον περασμένο  Νοέμβριο μια έφεση κατά του προστίμου 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2017, σύμφωνα με το οποίο η χρήση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών παρείχε στην εταιρία ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των μικρότερων ευρωπαϊκών αντιπάλων της.

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Ακόμα κάνουν κατάχρηση της αγοράς σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά τίποτα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PriceRunner, Mikael Lindahl σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η PriceRunner, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αγοράς από τη σουηδική fintech Klarna, είπε ότι μια αγωγή που υπέβαλε στη Σουηδία είχε ως στόχο να υποχρεώσει την Google να καταβάλει αποζημίωση για τα κέρδη που είχε χάσει στη Βρετανία από το 2008, καθώς στη Σουηδία και τη Δανία από το 2013.

Ένας εκπρόσωπος της Google είπε ότι η εταιρεία θα υπερασπιστεί την αγωγή στο δικαστήριο.

«Οι αλλαγές που κάναμε στις διαφημίσεις αγορών το 2017 λειτουργούν με επιτυχία… Η PriceRunner επέλεξε να μην χρησιμοποιεί διαφημίσεις αγορών στο Google, επομένως μπορεί να μην έχει δει τις ίδιες επιτυχίες με άλλες», είπε ο εκπρόσωπος της Google.

Πηγή : Reuters



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *