“Πρόκληση- Πρόσκληση” για τις ΕΠΥ οι νέες εγγραφές στον Φιλικό Διακανονισμό

Ευκαιρία να ενταχθούν στον φιλικό διακανονισμό των ασφαλιστικών εταιριών για τα τροχαία ατυχήματα θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.
Από πέρυσι ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Δ. Μαζαράκης έχει εκφράσει δημόσια τη βούληση της Ένωσης να εντάξει στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού της ΕΠΥ και έχει γίνει η σχετική δημόσια πρόσκληση.
Ήδη από πέρυσι έχει ενταχθεί στο σύστημα η πρώτη ασφαλιστική εταιρία με καθεστώς ΕΠΥ(EURO INSURANCES LTD), ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 με εγκύκλιο της Ένωσης θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής νέα μέλη. Ενώ τα υπάρχοντα μέλη θα πρέπει να αιτηθούν την ανανέωση της συμμετοχής τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.
Έτσι, το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξουν νέες αιτήσεις από αυτού του είδους των ασφαλιστικών εταιριών που έχουν δραστηριότητα στην ασφάλιση αυτοκινήτου και υπολογίζονται κοντά στις 10.
Επίσης μία από τις εταιρίες ΕΠΥ, η Βουλγάρικη Euroins, έχει ήδη αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της από Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών σε υποκατάστημα και όπως είχε αφήσει να εννοηθεί παλιότερα εκτός από το να γίνει μέλος της Ένωσης( κάτι που μπορεί να κάνει λόγω της αλλαγής του καθεστώτος λειτουργίας της από ΕΠΥ σε υποκατάστημα) σκοπεύει να ενταχθεί και στον φιλικό διακανονισμό.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *