Στους δρόμους του Λονδίνου 100 αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης της Volvo με ιδιώτες οδηγούς

Την εναρξη δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, για αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης στη Βρετανική πρωτεύουα ανακοίνωσε η Volvo επεκτείνοντας το “πειραμά” της εκτός από τις ΗΠΑ και στην Ευρώπη
467437

Σύμφωνα με τις συστάσεις το πρόγραμμα δοκιμών που θα φέρει τον τίτλο Drive me London, θα είναι το μεγαλύτερο του είδους στη Βρετανία αλλά και το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή «κοινών θνητών» αντί επαγγελματιών οδηγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Για την ακρίβεια θα δοθεί ένας στόλος 100 αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε ισάριθμους ιδιώτες οι οποίοι θα έχουν «το ελεύθερο» να τα χρησιμοποιήσουν όπως επιθυμούν στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Στη συνέχεια, η Volvo θα συλλέξει τα δεδομένα που θα προκύψουν, για την περαιτέρω εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και τα οποία, όπως σημειώνουν οι Σουηδοί, θα είναι πολύ περισσότερο ακριβή και χρήσιμα σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα που προκύπτουν από τις μη ρεαλιστικές συνθήκες δοκιμών σε πίστα.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Thatcham γνωστή για την έρευνα και για τις δοκιμές της σε αυτοκίνητα για ζητήματα ασφάλειας και ως συμβούλου σε ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία, βάσει των πολλών ερευνών που έχουν εκπονηθεί για το ζήτημα σημειώνει ότι η καθιέρωση των αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσε να μειώσει έως και 30% τα τροχαία ατυχήματα με δεδομένο ότι το 90% εξ αυτών οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

«Η αυτόνομη οδήγηση αποτελεί ένα μεγάλο άλμα προόδου για την οδική ασφάλεια. Πολύ απλά, όσο πιο γρήγορα βγουν τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσουν να σώζονται ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο Hakan Samuelsson, επικεφαλής της Volvo.
«Από τη χρήση αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης προκύπτουν πολλαπλά οφέλη. Για αυτό το λόγο, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως χρειάζεται άμεσα να δρομολογήσουν τη νομοθεσία και τις υποδομές, ώστε να μπορέσουν αυτά τα οχήματα να μπουν στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της. Χρειαζόμαστε κυβερνητική συνδρομή», κατέληξε ο επικεφαλής της Volvo
O Peter Shaw, επικεφαλής του τμήματος έρευνας της Thatcham με την συνδρομή της οποίας η Volvo θα αξιολογήσει τα δεδομένα που θα προκύψουνμ αναφέρει επίσης ότι: «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτιμούν ότι τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που θα επιτρέπουν στον οδηγό να απεμπλακεί υπό ορισμένες συνθήκες από τη διαδικασία οδήγησης θα είναι διαθέσιμα από το 2021. Χωρίς αμφιβολία αυτό θα σημάνει και την σημαντική μείωση των ατυχημάτων. Έχουμε ήδη παρατηρήσει μείωση στα ποσοστά ατυχημάτων χάρη στην υιοθέτηση των συστημάτων αυτόνομης πέδησης από πολλά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού NHTSA έως το 2035 ως απόρροια της καθιέρωσης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και της διασύνδεσης των αυτοκινήτων, τα ατυχήματα θα έχουν μειωθεί έως και κατά 80%. Επιπλέον αν ένα ατύχημα τελικά δεν μπορεί να αποφευχθεί με δεδομένη την παρουσία των αντίστοιχων συστημάτων η ταχύτητα με την οποία θα συμβεί και κατ΄επέκταση η σοβαρότητά του, θα είναι μικρότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά

Πηγή : auto.in.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *